FENG SHUI: Centar prostora kao srce vašeg doma

Već smo pisali o feng shui principima iliti kako da rasporedite stvari u svom okruženju kako biste „prizvali“ pozitivnu energiju koja i jeste potrebna u prostoru u kojem provodite toliko puno vremena. Najpre se, kažu poklonici ovih pravila, treba voditi računa o izgledu centra prostora, a centar prostora znači njegovo energetsko srce. Spaja energije Zemlje i Kosmosa sa ostalim delovima stana.

Kao što vodimo računa oko svog srca, tako bi trebalo da posmatrate centrar prostora kao srce prostora.

Centar prostora bi trebalo da bude uvek prazan i oslobođen od velikog nameštaja, zidova ..i lepo uređen. Tako iz dobro uređenog centra odlazi kvalitetna životna energija za sva ostala područja života- određene energije.

Ogledala u hodniku
Hodnik kao centar prostora

Boja svih plafona u prostoru je potrebno da bude bela.Zašto? Dolazeća nebeska kosmička energija najlakše i najviše voli da prodire kroz belu boju. Ostale boje zidova u prostorijama zavise od strana sveta na kojoj se nalaze. Povedite računa o svetlosti u centru i uopšte u celom stanu.

Feng Shui centar nazivamo i Tai – Chi. Mesto duboke jednosti– sadržava aspekte svih osam trigrama i najvažniji je deo stana ili prostora uopšte. Zdravlje i harmonija su od najvećeg značaja, s toga, sve i da ne verujete da ovakvo što može da utiče na vaš život, možete se povinovati ovim pravilima jer ona doprinose i lepom i urednom izgledu vašeg stana. I, na kraju, zaista nemate šta da izgubite ako probate.

Prethodni tekstDOMOTEX 2019 – Jedan događaj povezao ceo svet podova
Sledeći tekstFloor Experts – veliko interesovanje za podove od plute i linoleuma