Dream collection – pod sa karakterom

Dom je prostor kome treba da damo lični pečat i koji treba da bude odraz našeg karaktera. Svaka sitnica koju unesemo u njega reflektuje našu ličnost, njena svesna i nesvesna stanja, želje i potrebe. U kojoj meri podovi, kao osnov na koji se sve drugo polaže, utiču na stvaranje jedinstvenog karaktera prostora? Odgovor je nedvosmisleno jasan – u velikoj!

Preduzeće Alpod Flooring doo iz Novog Sada otvara 2010. godinu posebnom kolekcijom koja je odgovor na potrebu za iskonskom ljudskom potrebom da se prostor uredi po meri čoveka. Dream Collection je inspirisana prirodnom lepotom ostrva sveta otelotvorenom kroz 12 različitih vrsta parketa napravljenih od izuzetnog hrastovog drveta.

Iceland parket, nadahnut snežnim predelima malog ostrva, donosi dah mirne elegancije u svaki prostor svojom fino brušenom površinom, belo lakiranom tako da se zadrži prirodna struktura drveta. Naglašene ivice potcrtavaju prirodnost i unikatnost svake daske.

Greenland svojim izgledom asocira nepregledna ledena prostranstva severnoameričkog kontinenta, a rustična selekcija i ručno hoblovanje planinske predele. Belo uljena površina, uprkos svojoj boji, daje mu toplinu i čini ga pogodnim za polaganje u sve moderne prostore.

U četkanoj strukturi parketa Crete belo ispranoj, pa natur uljenoj združuje se belina mermera antičke grčke i sunce juga. Svakom prostoru pružiće klasičnu eleganciju.

Sardinia, Corsica i Rhodes otkrivaju različita lica suncem okupanog Mediterana u prirodnoj boji hrasta – Sardinia mirnu i glatku površinu mora pod bonacom, Corsica toplu boju meda naglašenu četkanom strukturom, a Rhodes nudi dah svoje bogate istorije u rustičnoj selekciji kombinovanoj sa ručnim hoblovanjem.

Galapagos – dimljen, ručno hoblan i belo pran nudi vulkansku prirodu i neobičnu boju pepela.

Bermuda i Zanzibar karakteriše boja petroleja u suton postignuta posebnom tehnikom dimljenja hrasta. Ručno hoblovana površina Bermuda uljena prirodnim uljima nagoveštava tople peščane plaže, a patinirane ivice Zanzibara drevnost afričkog ostrva.

Topla boja konjaka na četkanoj površini parketa Cuba nosi u sebi strasnu predanost uživanju u životu, rumbi i čuvenim cigarama. Prostoru u koji se položi Cuba daje dah tople egzotike.

Tamni tonovi parketa Tonga i Samoa postignuti na različite načine donose misterioznost Pacifika. Bilo da su uljeni uljima sa pigmentima (Tonga) ili karbonizirani (Samoa) nesumnjivo će ponuditi dubinu i novu prespektivu prostorima u koje se polože.

Veliki formati (1860x189x15/4mm) stvaraju osećaj monumentalnosti, a stabilna troslojna struktura osećaj sigurnosti.

 

Alpodova Dream Collection raspiruje maštu i budi strast za egozotikom i putovanjima, a istovremeno je zadovoljava u vašem domu.

Osetite magiju, zakoračite na čudesne parkete iz celog sveta!