Chanel odelo vašeg doma – drveni podovi

Drveni podovi su šik i vanvremensko umetničko delo koje krsi vaš dom. Unose bogatstvo i mekoću teksture u enterijere domova. Nove tehnologije i tehnike su prožele sva područja dizajna, uključujući i klasičan drveni pod.

Dizajn parketa
Slika 2 – Dizajn parketa

U potrazi za vizuelnim prirodnim fenomenima kao što je struktura drveta, žitarica itd., ne prestaje se sa eksperimentisanjima sa tehnikama koje imitiraju prirodu i veličaju je. Oblik parketa i boje inspirisani su prelamanjem svetlosti kroz prizmu posmatranja. Pločice parketa su poput Drvene priče o vremenu. Svaka ponaosob ima jedinstvenu šaru i predstavlja zamrznuti trenutak u procesu stvaranja.

Tehnika marbling

,,Marbelous Wood” je prepoznatljivi dizajn Snedker Studio-a, koji se sastoji od prirodnog drveta u granulama izrađenim tradicionalnom tehnikom marbling-a, odnosno, tehnike prenošenja boje. Uzorci su rezultat plutanja boje na površini vode, a korišćenjem određenih ,,alatki”, na uzorak možete uticati i sami.

Tehnika marbling
Slika 3 – Tehnika marbling

Dizajnirani parketi su večito predstavljaju modernu klasiku. Izbor parketa treba da odgovora vašem ukusu i stilu u kojem uživate. Oni upotpunjuju prostor svojom toplinom i privlačnošću i individualan je izbor svakog pojeidnca. Seljački pod, klasični parket, dvoslojni, troslojni, industrijski ili gotovi parket vrste su drvenih podnih obloga koje omogućavaju raznolikost ovoga proizvoda na tržištu.

Izgled parketa primenom tehnike marbling
Slika 4 – Izgled parketa primenom tehnike marbling

Parketi bilo domaće vrste, egzotični ili neke druge vrste su dodir elegancije za bilo koju prostoriju u kući i stanu. Uz mnoge sorte i vrste drva vam se nude, postoje i mnoge opcije završnih obrada, dimenzija letvica, i samih vrsta parketa.

Drvena priča o vremenu
Slika 5 – Drvena priča o vremenu

Parketi danas pružaju puno više od podne obloge , prirodan su element svakog doma, koji se svojim bogatim koloritom stapa sa zidovima i nameštajem.

Prethodni tekstPeti CEDEF samit energetskih menadžera Srbije
Sledeći tekstANTAS LINE d.o.o. – 10 godina garancije, 25 godina iskustva, proizvodnja u engleskoj