Benefiti deking-a na otvorenom

Deking predstavlja produžetak vaše kuće, i način povećanja sopstvenog životnog prostora postavljanjem  drvene platforme u bašti. Ali, kao što većina nas živi u stanovima visokogradnje ili u stambenim zgradama, termin „balkonski deking“ je češće u upotrebi.

Vrtni deking

Vrtni deking može biti jednostavna, ravna drvena platforma ili izdignuti deo sa stepenicama i ogradom. Prednost se ogleda u jedinstvenoj prilici da se vrt pretvori u mesto gde se može obavljati dosta aktivnosti tipa ručanja, roštiljanja ili sunčanja. U svakom slučaju, to je mesto namenjeno isključivo užitku. Time je stvorena visoko korisna površina na otvorenom gde se svakodnevno može uživati u svežem vazduhu, suncu i svim aspektima prirode. Takođe, vrtni deking može doprineti atraktivnosti samog vrta ulepšavanjem prostora vrtnim dekorom. U pojedinim slučajevima gde je teren u vrtu strm, deking može pomoći u stvaranju impresivnog utiska uniformnosti. Na kraju, u poređenju sa kamenim popločavanjem ili popločavanjem od opeke, najlakše se instalira drvena platforma koja zahteva najniže napore održavanja. Ona je takođe toplija u odnosu na opeku ili kamen.

Balkonski deking

Primena balkonskig dekinga je uglavnom slična vrtnom. On daje rustični i prirodan izgled vašem privatnom balkonskom prostoru. Udoban balkon je kreiran za odmaranje, čitanje ili uživanje u noćnom povetarcu. Takav lep dekor potpomaže podizanju vrednosti vaše imovine. Takođe, uvek je bolja alternativa, a i češće se koriste sve vrste parketa koji su hladniji na dodir. Drveni podovi na vašem balkonu dodaju toliko potrebnu toplinu i u smislu izgleda i na dodir.

Balkonski i vrtni deking nisu ograničeni samo na drvene materijale, već mogu biti izrađeni i od pločica, kompozita – kombinacije plastike i drveta – ili čak aluminijuma. Raznovrsnost dizajniranja drvenih podova je veoma fleksibilana. Možete odabrati vrste drveta poput: kedra, mahagonije, čempresa, bora ili sekvoje. Lista je beskrajna i zadovoljava svaku želju potrošača. Na vama je da ugodite sebi i svojim potrebama.

Prethodni tekstZagrejte se uz prirodu – podovi od plute neverovatnog dizajna
Sledeći tekstNajbolje eko prijateljske alternative keramičkih podova