Sutra saznajemo ko će poneti Life Challenge 2024. titulu za najlepšu Baumit fasadu Evrope

Polazeći od činjenice da je prvi putisak – prvi utisak, da je lepota važna i da istu treba osloboditi i negovati, međunarodna kompanija Baumit, poznati brend u svetu građevinarstva veliku pažnju posvetila je proizvodnji materijala za fasade. Tim svojim proizvodnim lancem ne samo da je pružila šansu da svaki objekat širom Evrope zrači svojom lepotom, dala je svoj doprinos arihtekturi i arhitektama u slobodi izražavanja i svakom pojedincu da fasadom na svom objektu iskaže sopstveni stil i postojanje.

Vodeći se lepotom, bojama, teksturama i dizajnom fasade i značajem iste u svakodnevnom životu, Baumit je 2012. godine predstavio „Life“, najveću paletu boja za fasade. Uporedo sa tim, a u slavu lepote i života, Baumit je došao na ideju da zgradama sa inovativnim Baumit fasadama da šansu da se takmiče u svojoj lepoti. U Beču 2014. godine, organizovano je prvo „Life Challenge“ takmičenje za izbor najbolje Baumit fasade. Da je to bila prava odluka, govori i činjenica da „Life Challenge“ slavi svoj prvi jubilej, 10 godina u društvu najlepših fasada.

Life Challenge je tako koncipiran da se održava na svake dve godine, u kome pravo učešća imaju sve zgrade širom Evrope u kojima Baumit posluje. Tu skupinu čine zgrade iz 25 zemalja Evrope, podeljene u šest kategorija: porodična kuća, stambena zgrada, nestambeni objekat, termalna obnova, istorijska obnova, zadivljeni teksturom.

Pored izbora najlepše među najlepšima, Life Challenge je mesto gde se okuplja preko 500 stručnjaka, arhitekata, ljubitelja arhitekture i lepih objekata, stručnjaka koji međusobnim inetrakacijama dele znanja, iskustva, rešenja i stvaraju šansu za jedan lepši, veseliji pogled na svet kroz fasade objekata i gradova.

Ko će poneti titulu najbolje i najlepše fasade zavisi od broja glasova javnosti, gde svaki zainteresovani pojedinac, dva meseca pre proglašenja pobednika može glasati za svog favorita. Sa druge strane, stručni žiri čine 13 nezavisnih stručnjaka koji ocenjuju preko 300 objekata i biraju po šest iz svake kategorije, koje ulaze u trku i veliko finale objekta sa najlepšom fasadom. Neposredno pre same dodele nagrada, žiri će izglasati pobednika za svaku od šest kategorija, kao i generalnog pobednika i nosioca prestižnog znamenja Life Challenge za vrhunski izgled svoje fasade.

Godine 2022. Life Challenge je održan u zelenoj Valensiji, gde je titulu najbolje fasade ponela Galerija Cukrarna u Ljubljani, za svoj izvanredan projekt revitalizacije stare rafinerije šećera. Upravo u Ljubljani će se sutra, 23. maja, održati veliko finale i dodela nagrada Life Challenge 2024.

Bulevar oslobođenja
Bulevar oslobođenja / foto: Relja Ivanić

Posebno uzbuđenje vlada, sa naših prostora, budući da je u konkurenciji od 300 kandidata, nominovano 36, među kojima se nalazi i domaći projekat Bulevar Oslobođenja iz arhitektonskog studia „Kuzmanov and Partners“ iz Novog Sada. Na svečanoj ceremoniji, ovaj nesvakidašnji novosadski objekat biće prezentovan u kategoriji Stambene zgrade.

U nadi da će se Novi Sad naći na tronu i zasvetleti širom Evrope, pozivamo vas da ostanete sa nama i saznate ekskluzivne informacije sa ovog prestižnog takmičenja u lepoti objekata i fasada širom Evrope.

www.baumit.com

BAUMIT d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
T: +381 11 347 50 82
office@baumit.rs
www.baumit.rs