Podovi od plute Na koji način podovi od plute greju Vaš dom?

Na koji način podovi od plute greju Vaš dom?

Pluta kao prirodni materijal

Podno grejanje je svakako najbolji način zagrevanja prostorija ašeg doma. Ali, u ovom, slučaju, ne mislimo na to. Ne mora svaki pod sadržati toplotni sloj da bi pružao potrebnu toplinu. Izgledom, ukomponovanim bojama i tonovima možete izazvati isti efekat, ali usmeren ka unutrašnjem – ka  izazivanju emocionalne topline.

Neosporive činjenice o pluti
Slika 2 – Neosporive činjenice o pluti

Podovi od plute nisu uživala popularnost tokom protekle decenije, iako su bili pod nogama mnogih, više od jednog veka.  Popularanost  stiču u komercijalnim i javnim prostorima, nakon što ih Frank Lloyd Wright bira i postavja u domove i objekte koje dizajnira.

Neosporive činjenice o pluti

Pluta je prirodni materijal poznat po svojoj elastičnosti, potisku i nepropustljivosti. Pluta je veoma lagana i ima dobra izolaciona svojstva. Ovaj potpuno obnovljivi, reciklirani i biorazgradivi materijal ima sirov i bezvremenski izgled,  jer sama pluta dolazi iz prirode, svaki njen komad nije isti, nudi mnoštvo tekstura i izbor boja.

Pod od plute
Slika 3 – Pod od plute

Upotreba u domu

Čvrstoća, akustika i toplotne osobine plute predstavljaju popularnu podršku za mnoge druge materijale u komercijalnim objektima. Upravo ove osobine čine pod od plute idealnim izborom za spoljašnje zidove ili zidove u igraonicama za decu, gde blokiraju buku i održavaju temperaturu.

Atraktivni podovi od plute
Slika 4 – Atraktivni podovi od plute

Zidna obloga od plute

Zidne pločice napravljene od plute bile su popularne tokom 60.-tih i 70.-tih godina, a danas uživaju preporod zahvaljujući eko svojstvima.

I, onda, kako ne poželeti baš ovakav pod u Vašem stanu ili kući?!

Prethodni tekstDa li su vinil podovi pravi izbor za Vas?
Sledeći tekstDRVOPRODEX – Klase masivnih podova