50 „Podova“ iza nas, a ispred barem još 100

VIŠE OD 12 GODINA U KONTINUITETU NA TRŽIŠTU

Radili smo sa brojnim brendovima, sa većinom njih rasli i razvijali se, a danas PODOVE podržava preko 35 klijenata i prisutni su u sva četiri izdanja godišnje i na našem portalu www.podovi.org. Dva puta smo menjali format i radili redizajn, a sve u skladu sa svetskim trendovima, ali nikada nismo preskočili niti jedan broj.

Predrag Rađen - urednik časopisa PODOVI
Predrag Rađen – urednik časopisa PODOVI

Kada sam pre nešto više od 12 godina „izmislio“ PODOVE, mislim da ni sam nisam verovao da ću raditi 50-ti broj (februarsko izdanje 2021.). Tada sam bio sam ili „one man show“, ali već dugo pored mene stoji redakcija koja veruje i voli ono što radi. Radili smo sa brojnim brendovima, sa većinom njih rasli i razvijali se, a danas PODOVE podržava preko 35 klijenata i prisutni su u sva četiri izdanja godišnje i na našem portalu www.podovi.org. Dva puta smo menjali format i radili redizajn, a sve u skladu sa svetskim trendovima, ali nikada nismo preskočili niti jedan broj. Sada je na redu treći redizajn i treći format koji će se svima vama dopasti (21×26 cm).

Puno mi je srce kada vidim u šta su izrasli PODOVI i kada pogledam put koji su prošli. Veliku zahvalnost dugujemo našim čitaocima, klijentima, autorima koji pišu za nas i vama koji nas pratite iz broja u broj.

Naša redakcija namerava da nastavi započetu misiju. Međutim, zbog promena u okruženju, neophodna su prilagođavanja kao i proaktivno delovanje Redakcije kako bi se pažnja čitaoca usmeravala ka informisanju kroz stručne i PR tekstove, kako kroz naš časopis, tako i kroz portal www.podovi.org i društvene mreže (Facebook, Instagram, Linkedin).

Website www.podovi.org
Website www.podovi.org

Potreba za edukacijom i marketingom danas je izražena na svim nivoima, složićete se da je marketing potebniji nego ikada što dodatno obavezuje Redakciju da ohrabruje naše autore koji su spremni da svojim angažovanjem doprinose sticanju i širenju novih znanja iz oblasti podova i podnih obloga.

Svakom poslovnom subjektu iz oblasti podova i podnih obloga sve je teže da očuva stečene pozicije na osvojenim tržištima, a još teže da kreiraju nov tržišni prostor. Sektor građevinarstva raste i razvija se iz godine u godinu, pa je bolje razumevanje tržišta jako važno, a svako preduzeće treba da svakodnevno preispituje poslovni portfolio i pronalazi marketing kanale i put do potencijalnih korisnika njihovih usloga ili proizvoda. Naša redakcija je uvek na raspolaganju svakom od vas da kroz konsultacije nađemo model koji najviše odgovara vašem poslovanju.

Časopis PODOVI - Hidroizolacija & Termoizolacija broj 50, februar 2020
Časopis PODOVI – Hidroizolacija & Termoizolacija broj 50, februar 2021

Svakako da je veoma važno naše višegodišnje iskustvo u poznavanju tržišta u ovoj oblasti i danas veliki broj brendova kroz našu medijsku platformu plasira svoje proizvode i usluge i na taj način dopire do ciljne grupe.

Uspešno upravljanje preduzećem uslovljeno je sposobnošću čelnih ljudi u svakoj kompaniji da razume potrošače, njihove potrebe, da im ponudi i isporuči veću vrednost u odnosu na konkurente i da isprati trendove u svetu podova i podnih obloga, a da li postoji bolje mesto od jedinog stručnog časopisa na Balkanu?

U godinama koje dolaze vaš uspeh će sve više biti uslovljen razvojem marketinga i ko to shvati na vreme ostaće bitan činioc na tržištu. Razvijaju se novi odnosi sa svim učesnicima na tržištu, a isto tako se uspostavljaju čvršće veze između partnera i jača međuzavisnost, a sve više se radi na brendingu što uslovljava promenu marketing pristupa.

Svakodnevno razgovaramo sa našim klijentima i osluškujemo njihove i potrebe tržišta i na taj način radimo u interesu svih nas. Pratili smo svetske trendove u oblasti izdavanja stručnih građevinskih časopisa i vođenju stručnih portala. Neretko se dešava da nas čitaoci kontaktiraju i traže savete od nas kako da prepoznaju kvalitet i širokoj ponudi svega i svačega.

Jasno nam je da svojim zalaganjem i inovativnošću držimo fokus naših čitaoca i da časopis pored stručnih tekstova, isto tako mora zadovoljiti vizuelne zahteve tržišta. Dakle, mora biti sadržajno zanimljiv, sa inovativnim dizajnom svake stranice i najboljom štampom na tržištu. Mi sve to jesmo. Pored mene stoji tim koji je spreman odgovoriti na moderne zahteve tržišta, spreman i posvećen poslu koji voli i to je naše najveća prednost u odnosu na neka druga izdanja. Zato toliko i opstajemo, zato nas podržava toliki broj poznatih brendova.