Winflex® vinilna podna obloga

U WINFLEX® vinilnoj podoj oblozi sadržane su dve najpoželjnije osobine podnih obloga – lepota i trajnost. Daje vam pod koji je neverovatno postojan i ujedno atraktivan oblikom, izgledom i teksturom.

Posebno brižljivo izabrani drveni dekori koji zažive u brojnim modelima, dostižu visok stepen realističnog izgleda pomoću kombinacije najnovijih dostignuća na području tehnologije kopiranja izgleda i teksture drveta te površinske zaštite. Rukom u ruci, WINFLEX® udružuje lepotu i trajnost proizvoda te jednostavnost ugradnje.

 

U osnovi WINFLEX® proizvode delimo u tri glavna razreda, podeljena u odnosu na namenu te otpornost na habanje. Razred HOME, debljine 2,0 mm namenjen je upotrebi u domaćem stambenom prostoru. PRO, debljine 2,5 mm namenjen je upotrebi u više opterećenim prosotrijama kao što su poslovni prostori, saloni… Razred PRO CLICK je nadgradnja razreda PRO i prisutan je u debljoj varijanti i to od 4,2 mm te na sistem spajanja click, što znači da je to jedini razred kojeg možemo montirati plivajuće, na isti način kao laminat.

Razred kojeg možemo montirati plivajuće, na isti način kao laminat

Da li je, znači, WINFLEX® podna obloga primerena za ugradnju u hotelima?

Razredi PRO i PRO CLICK su, naravno, primereni za ugradnju u veoma zahtevnim i opterećenim prostorijama, kao što su hoteli, saloni, trgovine, ugostiteljski objekti, javni prostori, podrumi…

Znači, moguće je mokro mašinsko čišćenje?

WINFLEX® pod je moguće čistiti sunđerom za čišćenje, usisivačem ili vlažnom krpom, a i rednovno čišćenje produžava životni vek materijala. Ne smemo upotrebljavati agresivna sredstva za čišćenje. Čišćenje izvodimo samo vlažnom i ne mokrom krpom. Svakako nije preporučljivo ostavljati vodu na podu.

Kolika je garancija za ugradnju u domaćem ili u javnem prostoru?

Vinilni podovi ove vrste imaju 5-o godišnju garanciju. Garancija, naravno, važi za proizvodne greške te za preranu istrošenost prilikom normalne upotrebe. Garancija može biti nevažeća ukoliko se nije pridržavalo uputstava za ugradnju i održavanje.

Da li se nudi samo izgled imitacije drveta ili i imitacija keramike, kamena?

Većina vinilnih podnih obloga imaju dekor koji imitira drvenu površinu. Razlog je u tome da želimo imati topao, prirodan izgled u prostorijama gde ugradnja drveta nije moguća. U tim slučajevima vinil je pravi izbor. Postoji i kolekcija koja je imitacija kamena.

Da li je moguće WINFLEX® podnu oblogu montirati bez lepljenja?

Razred PRO CLICK je namenjen upotrebi plivajućeg sistema montiranja što znači da podnu oblogu možemo da lepimo, a i ne moramo. U slučaju da se odlučimo za plivajuću montažu, ispod podne obloge postavimo stirodur podlogu debljine 1,6 mm. Deblja podloga ne sme biti jer može doći do uleganja čitavog sistema poda.

 

PARKET CENTAR NOVI SAD
Futoški put 51, 21000 Novi Sad
T. +381 21 47 80 316, F. +381 21 47 80 317
T. +381 21 47 90 612, F. +381 21 47 90 612
info@floor-experts.rs

PARKET CENTAR BEOGRAD
Jurija Gagarina 36d, 11070 Novi Beograd
T. +381 11 22 81 406, F. +381 11 22 81 407
T. +381 11 22 81 408, F. +381 11 22 81 409
info@floor-experts.rs