Tritonex Akustik Term E700 – Izolacija od zvuka i udara

Tritonex

Koraci, padanje raznih predmeta, vibracije raznih uređaja i sl. stvaraju buku u susednim prostorijama, a posebno u prostorijama ispod. Stoga je neophodno da se mere zaštite od buke dosledno planiraju i pravilno sprovode, kako prilikom izgradnje novih, tako i prilikom modernizacije ili adaptacije postojećih objekata.

Kako bi se izbegao prenos udarnih zvukova koji se šire čvrstim putem kroz konstrukcije zgrade najčešće i najefektnije rešenje je plivajući pod.

AKUSTIK TERM E700, zvučno-toplotni izolacioni materijal na bazi pamuka i epoksidne smole, u građevinarstvu najbolji efekat daje u poboljšanju izolacije od zvuka udara u međuspratnim konstrukcijama, postavljanjem u plivajuće podove sa cementnim estrihom. Otporan je na sabijanja i druge deformacije usled opterećenja, i idealno je rešenje protiv buke.

IZVOĐENJE PLIVAJUĆEG PODA

AKUSTIK TERM E700 se postavlja na međuspratnu konstrukciju ili sloj betona na tlu, a zatim se postavlja parna brana. Po obodu zidova se postavljaju rubne trake. Preko parne brane se nanosi sloj tečnog estriha minimalne debljine 40-80 mm koji treba da bude armiran. Na kraju se postavlja završna podna obloga – laminat, parket, keramičke pločice i slično.

  1. Konstrukcija na koju se pod oslanja (međuspratna konstrukcija ili sloj betona na tlu)
  2. AKUSTIK TERM E700
  3. parna brana
  4. armirana cementna košuljica
  5. završna podna obloga
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gradjevinski_casopisi

O kompaniji

Tritonex doo iz Kragujevca je privatno preduzeće nastalo 2017. godine i deo je Prvako Grupe. Proizvodni asortiman preduzeća čine građevinski lepkovi, lepkovi za parket, lepkovi za drvo, prajmeri, sredstva za zaštitu i dekoraciju zidova i betona, sredstva za zaštitu drveta na vodenoj i uljanoj bazi, sredstva za zaštitu metala, razređivači, sprejevi, materijala za hidro, termo i zvučnu izolaciju, sredstva za reparaciju i čišćenje, boje i razređivači za puteve…

Ponosni smo jer smo uspeli da razvijemo imidž preduzeća sa kojim je saradnja zasnovana na poverenju, poštovanju i dugoročnom zajedničkom interesu u poslovanju. Želja i strast ka usavršavanju postojećih proizvoda i osvajanju novih, posvećenost kupcima, verovanjem da je kvalitet jedini imperativ u ophođenju prema receptuiranju, proizvodnji i distribuciji proizvoda su naš motiv za kontinuirano napredovanje u sferi proizvodnje materijala za radove u građevinarstvu.

Tritonex logo

TRITONEX d.o.o.
Srete Mladenovića 2, 34000 Kragujevac
T. +381 34 301 565
office@tritonex.rs
www.tritonex.rs

Prethodni tekstReč urednika: Svakodnevni rast cena građevinskog materijala
Sledeći tekstPredstavljamo menadžera! Dražen Popović: Baumit tim – spoj iskustva i mladosti, znanja i želje za uspehom