Tritonex Akustik Term E700 – Izolacija od zvuka i udara

Koraci, padanje raznih predmeta, vibracije raznih uređaja i sl. stvaraju buku u susednim prostorijama, a posebno u prostorijama ispod. Stoga je neophodno da se mere zaštite od buke dosledno planiraju i pravilno sprovode, kako prilikom izgradnje novih, tako i prilikom modernizacije ili adaptacije postojećih objekata.

Kako bi se izbegao prenos udarnih zvukova koji se šire čvrstim putem kroz konstrukcije zgrade najčešće i najefektnije rešenje je plivajući pod.

AKUSTIK TERM E700, zvučno-toplotni izolacioni materijal na bazi pamuka i epoksidne smole, u građevinarstvu najbolji efekat daje u poboljšanju izolacije od zvuka udara u međuspratnim konstrukcijama, postavljanjem u plivajuće podove sa cementnim estrihom. Otporan je na sabijanja i druge deformacije usled opterećenja, i idealno je rešenje protiv buke.

IZVOĐENJE PLIVAJUĆEG PODA

AKUSTIK TERM E700 se postavlja na međuspratnu konstrukciju ili sloj betona na tlu, a zatim se postavlja parna brana. Po obodu zidova se postavljaju rubne trake. Preko parne brane se nanosi sloj tečnog estriha minimalne debljine 40-80 mm koji treba da bude armiran. Na kraju se postavlja završna podna obloga – laminat, parket, keramičke pločice i slično.

  1. Konstrukcija na koju se pod oslanja (međuspratna konstrukcija ili sloj betona na tlu)
  2. AKUSTIK TERM E700
  3. parna brana
  4. armirana cementna košuljica
  5. završna podna obloga

O kompaniji

Tritonex doo iz Kragujevca je privatno preduzeće nastalo 2017. godine i deo je Prvako Grupe. Proizvodni asortiman preduzeća čine građevinski lepkovi, lepkovi za parket, lepkovi za drvo, prajmeri, sredstva za zaštitu i dekoraciju zidova i betona, sredstva za zaštitu drveta na vodenoj i uljanoj bazi, sredstva za zaštitu metala, razređivači, sprejevi, materijala za hidro, termo i zvučnu izolaciju, sredstva za reparaciju i čišćenje, boje i razređivači za puteve…

Ponosni smo jer smo uspeli da razvijemo imidž preduzeća sa kojim je saradnja zasnovana na poverenju, poštovanju i dugoročnom zajedničkom interesu u poslovanju. Želja i strast ka usavršavanju postojećih proizvoda i osvajanju novih, posvećenost kupcima, verovanjem da je kvalitet jedini imperativ u ophođenju prema receptuiranju, proizvodnji i distribuciji proizvoda su naš motiv za kontinuirano napredovanje u sferi proizvodnje materijala za radove u građevinarstvu.

Tritonex logo

TRITONEX d.o.o.
Srete Mladenovića 2, 34000 Kragujevac
T. +381 34 301 565
office@tritonex.rs
www.tritonex.rs