Teme: Lignoluks

Parket

LIGNOLUKS – Želeli ste da znate

Lepljenje predstavlja spajanje dva ista ili različita materijala u cilju dobijanja dobrog spoja, što znači da tvrdoća slepljenog spoja bude veća od tvrdoće zalepljenih materijala. Dobar spoj se postiže izborom adekvatnog lepka i pravilnim lepljenjem. Prilikom izbora adekvatnog lepka treba imati u vidu: dobro prianjanje na podlogu, stanje podloge, poroznost materijala, dimenziju parketa i uslove kojima će slepljeni spoj u eksploataciji biti izložen. Lignoluks linija lepkova za parket obuhvata ne samo proizvode za lepljenje klasičnog parketa na betonske, drvene i slične podloge, već i za polaganje parketa većih dimenzija, lakiranog parketa, i parketa osetljivog na vlagu.

Parket u stanu

Mali park – oaza iz snova

Reč ,,parket“ je francuskog porekla. Potiče od dve reči ,, petit parc“, što znači ,,mali park“. Ovaj naziv je dodeljen ovoj vrsti drvenog poda zato što je način slaganja drvenih daščica podsećao na izgled parkova koji su se nalazili oko Versaja. Upotreba masivnog drveta za podove je i počela u Francuskoj za vreme vladavine kralja Luja XIV.

Lignloluks sistemi lakiranja

Lignoluks sistemi za lakiranje parketa

Sportski podovi treba da zadovolje brojne standrade, od kojih je najbitniji evropski standard EN 14904, za sportske podne obloge koji od 29.12.2009. važi i kao srpski standard, SRPS EN 14904. Ovim standardom utvrđuju se zahtevi za podne površine u sportskim objektima koji se koriste za više vrsta sportova. Njime su obuhvaćeni sistemi površina koji se sastoje od potpornog sloja i od gornjeg sloja koji je već pripremljen ili se priprema na licu mesta.

Parket u stanu

Proizvod: lignoluks vodeni lakovi za parket

U prethodnom broju časopisa Podovi naveli smo na šta je sve potrebno obratiti pažnju prilikom primene Lignoluks lakova na bazi rastvarača. Iako su prethodno navedeni lakovi najzastupljenija i najtraženija grupa proizvoda, vodeni lakovi polako nalaze svoje mesto na tržištu. Iz tog razloga smo se odlučili da Vam u ovom broju pored Lignoluks vodenih sistema prikažemo i pojedinosti na koje treba obratiti pažnju kako bi primena vodenih lakova bila uspešna.

Parket

Lakiranje kao iz snova

Parket je ozbiljna i velika investicija da bi se olako shvatilo njegovo postavljanje i lakiranje i da bi se dobijanje željenog izgleda prepustilo slučaju. Lep i postojan izgled parketa može Vam obezbediti samo kvalitetan sistem zaštite. Dvokomponentni lakovi za parket, na bazi rastvarača, predstavljaju najzastupljeniju grupu proizvoda u oblasti dekoracije i zaštite parketa. Ono što Lignoluks lakove izdvaja, iz mnoštva sličnih proizvoda, je vrhunski kvalitet i odličan vizuelni efekat.

Parket

Lignoluks masa za fugovanje parketa

Parket je ozbiljna i velika investicija da bi se olako shvatilo njegovo postavljanje i lakiranje i da bi se dobijanje željenog izgleda prepustilo slučaju. Lep i postojan izgled parketa može Vam obezbediti samo kvalitetan sistem zaštite. Zahvaljujući kvalitetu, tradiciji i orijentisanosti ka kupcima Duga je postala sinonim za lakove za parket.

Parket

Lignoluks vodeni lakovi za parket

Prateći zahteve potrošača za različitim stepenima sjaja laka za parket, kao i uvažavajući zahteve za korišćenjem ekološki prihvatljivih proizvoda, DUGA A.D. Beograd je proširila liniju LIGNOLUKS liniju lakova sa vodenim lakovima za parket.

Parket

Lignoluks lepkovi za parket

Duga a.d. Beograd  svojom širokom  linijom proizvoda za postavljanje, dekoraciju i zaštitu parketa, pod robnom markom Lignoluks, omogućava svojim korisnicima da čitav sistem potreban za postavljanje i lakiranje parketa pronađu na jednom mestu.

Pročitajte još :