Reciklirana guma Primena gumenih podova

Primena gumenih podova

gumeni pod

Zahvaljujući svim ranije navedenim osobinama, nije teško zaključiti zašto gumeni podovi zadovoljavaju potrebe sve većeg tržišta. Pored industrijskih objekata gde je veliki pritisak mašina, ljudstva i saobraćaja, gumeni podovi su zakonom predviđeni na dečijim igralištima.

Naime, pored igre, dečija igrališta pre svega moraju da pruže sigurnost za naše najmlađe i najnepažljivije članove društva, a to im svakako mogu pružiti gumeni podovi.

Lako održavanje, protivkliznost, atraktivan izgled, a ako mene pitate i udobnost, glavni su razlozi zašto se gumeni podovi nalaze u fitnes centrima i teretanama. Higijena i čistoća moraju biti na visokom nivou u bolnicama i zdravstvenim centrima. Lako održavanje, sigurnost, antistatičnost doveli su gumene podove u objekte gde se čuva i vraća zdravlje.

Iako sva dosadašnja iskustva ukazuju da su gumeni podovi svoje mesto našli u industrijskim, komercijalnim i objektima od javnog zanačaja, treba istaći da poslednjih godina sve više ulaze i u privatne objekte.

gumeni pod
Mnogo je bezbolnije ukoliko neki teški teret padne na gumeni, a ne na keramički ili drveni pod

Ovo je posebno povezano sa činjenicom da su gumeni podovi estetski sve atraktivniji, da se javljaju u različitim oblicima i dimenzijama i da omogućavaju brzu i jednostavnu zamenu postojećeg poda.

Kako stvari stoje nećemo više biti u prilici da se vadimo da nemamo uslova da vežbamo u sopstvenom prostoru. Dobra podna obloga, jaka volja i svi zadovoljni. Vi novom figurom, a i komšija koji više neće čuti vaše skakanje i kukanje. Budite uvek na visokoj frekvenciji i birajte gumeni pod. U inat izolaciji i lošoj energiji.

AUTOR TEKSTA: Snežana Trtica Graovac, novinar

Prethodni tekstPITALI SMO Jelenu Ilinčić iz kompanije Ilgrad: Koliko rast cena materijala utiče na proizvođače?
Sledeći tekstRECYFIX®MONOTEC kanali za područja sa frekventnim korišćenjem