Primena gumenih podova

Zahvaljujući svim ranije navedenim osobinama, nije teško zaključiti zašto gumeni podovi zadovoljavaju potrebe sve većeg tržišta. Pored industrijskih objekata gde je veliki pritisak mašina, ljudstva i saobraćaja, gumeni podovi su zakonom predviđeni na dečijim igralištima.

Naime, pored igre, dečija igrališta pre svega moraju da pruže sigurnost za naše najmlađe i najnepažljivije članove društva, a to im svakako mogu pružiti gumeni podovi.

Lako održavanje, protivkliznost, atraktivan izgled, a ako mene pitate i udobnost, glavni su razlozi zašto se gumeni podovi nalaze u fitnes centrima i teretanama. Higijena i čistoća moraju biti na visokom nivou u bolnicama i zdravstvenim centrima. Lako održavanje, sigurnost, antistatičnost doveli su gumene podove u objekte gde se čuva i vraća zdravlje.

Iako sva dosadašnja iskustva ukazuju da su gumeni podovi svoje mesto našli u industrijskim, komercijalnim i objektima od javnog zanačaja, treba istaći da poslednjih godina sve više ulaze i u privatne objekte.

gumeni pod
Mnogo je bezbolnije ukoliko neki teški teret padne na gumeni, a ne na keramički ili drveni pod

Ovo je posebno povezano sa činjenicom da su gumeni podovi estetski sve atraktivniji, da se javljaju u različitim oblicima i dimenzijama i da omogućavaju brzu i jednostavnu zamenu postojećeg poda.

Kako stvari stoje nećemo više biti u prilici da se vadimo da nemamo uslova da vežbamo u sopstvenom prostoru. Dobra podna obloga, jaka volja i svi zadovoljni. Vi novom figurom, a i komšija koji više neće čuti vaše skakanje i kukanje. Budite uvek na visokoj frekvenciji i birajte gumeni pod. U inat izolaciji i lošoj energiji.

Prethodni tekstPITALI SMO Jelenu Ilinčić iz kompanije Ilgrad: Koliko rast cena materijala utiče na proizvođače?
Sledeći tekstRECYFIX®MONOTEC kanali za područja sa frekventnim korišćenjem