Novi trendovi u dekingu


Kompozitni materijali

Kupci sve češće traže kompozitne materijale, obično u kombinaciji reciklirane plastike i vlakana drveta. Ovim se dobija više od drvene terase, koja može biti osetljivija na cepanje, savijanje i pucanje. Vrlo je primećeno interesovanje za kompozit.  On je lakši za održavanje; ne morata se bojiti ili održavati na godišnjem nivou. Deking od kompozitnih materijala postao je izuzetno popularan u poslednjih pet godina, i nastavlja da dobija na popularnosti. Većina klijenata traže kompozit, jer vide luksuz u njemu.

Deking u nivoima

Prošli su dani kada su kupci želeli isključivo jednu ravnu površinu za svoja dvorišta.  Prisutnost većeg broja nivoa omogućava glavnom delu lakšu interakciju sa ostalim nivoima ugrađenim u jedinstven dizajn.

Sivi deking

Postoji određena boja podova, tzv. drveni tonovi, u nijansama  od braon do sive boje. Nijanse između boje uglja i sive, postaju naročito popularne u poslednjih šest meseci. Vrlo su zahvalne za uklapanje i održavanje, odnosno, čišćenje.

Sivi deking

Deking u dve boje

To je način na koji vidite čvrsto drvo, koje ima 2-3 različite boje. poput mahagonij drveta ili hrasta. Ovakav pod unosi živost i lepše se ukapa sa okolinom.

Deking u dve boje

Zakrivljeni dizajn

Povećanje popularnosti deking-a dolazi sa novim dizajnom – zakrivljenih podnoh dasaka. Prilikom zagrevanja poda, on održava svoju čvrstu formu, ali i omogućava  kreiranje prilagođenih krivih linija, koje nisu moguće sa tradicionalnim drvećem.

Estetika je postala veoma značajan faktor u današnjem vremenu inovacija i tehnologije.

Prethodni tekstIzvođač dokazanog kvaliteta – CINCOVIĆ d.o.o.
Sledeći tekstMetalpoks d.o.o. – Profesionalizam, kvalitet i garancija