Hodnici vaših prostrija kao mini svetovi vaših neostvarenih želja


Alternativna upotreba hodnika

U malim proredima unutar kuće, svaki pedalj prostora može da se iskoristi i za nešto drugo osim za originalnu svrhu – za stvari. Hodnici su prazni prostori koji i nemaju neku drugu svrhu do prelaza iz sobe u sobu.

Iako ulaz hodnika ima svoj poseban smisao, preostali deo hodnika u kući može da se redizajnira u više različitih namena. Potrebno je razmotriti količinu prostora koju on obuhvata kao i u kojoj meri se može iskoristiti kako bi se održala udobnost prilikom prolaska kroz hodnik.

Mini biblioteka

Uski hodnik između soba može biti dizajniran u mini biblioteku sa tankim policama i stolicom, ili prozorom ugodnim za čitanje. Hodnici veće širine mogu se pretvoriti u ličnu biblioteku ugradnjom ormara za knjige sa jedne, ili obe strane prolaza. Police do plafona izgledaju upečatljivije i maksimalno raspoložu slobodnim prostorom. Postoji i opcija samostalnih ormara za knjige smeštenih u redove. Samostalni ormari se pričvršćuju na zid stubića radi bezbednosti u slučaju seizmičke aktivnosti.

Police za knjige u hodniku

Kancelarija

Slabofrekventan hodnik u kući može biti redizajniran u malu kućnu kancelariju. Sto na sklapanje i nekoliko zidnih polica neće zauzeti mnogo prostora, ali će pružiti odgovarajući radni prostor.

Soba za sviranje

Hodnici se takođe mogu koristiti kao soba za sviranje, ako ima dovoljno prostora za klavir.

Galerija

Ako je vaš hodnik preuzan za nameštaj, razmislite o umetničkoj galeriji. Možete okačiti umetničke ili porodične fotografije, ili kombinaciju. Galerija će istaći vaš kolaž, jer su umetnička dela okačena u visini očiju  pri prolasku kroz hodnik.

Galerije u hodniku vaseg domaOgledala u hodniku

Postoji mnogo izbora, a samo je jedan za vas onaj pravi. Za koji god da se odlučite, na dobitku ste, jer samim obogaćenjem prostorija u kojima boravite – obogaćujete i svoj život.

Prethodni tekst‘’UZIN. THE FLOOR BELONGS TO YOU.’’ – UZIN. Pod pripada Vama.
Sledeći tekstLogika UltaTOUCH reciklirane pamučne izolacije