Harmoničnost dizajna između poda i dekora

Usklađivanjem dizajnerskih ideja između poda i dekora, važno je uspostaviti ravnotežu između boja, tekstura, šara i samog nameštaja. Takođe, važno je postiċi odličnu završnicu u kojoj je uspostavljena maksimalna skladnost dizajna.

Podovi od gume ne samo da izgledaju dobro i moderno, veċ su vrlo funkcionalni i praktični. Šareni pod kuhinje odličan je primer koliko zabavna ovakva podloga može biti. Postoji ogroman spektar završne obrade gumenih podnih prostirki. Najpopularnija verzija ove vrste poda je u vidu položenih pločica,  kao i parketi od reciklirane gume.

Kupatilo je odličan primer sa ravnim i glatkim podnim pločicama. Postoji mnogo dostupnih pločica koje su neprimetne. Ako ste viđali reciklirane podove od gume u mnogim komercijalnim projektima, verovatno niste ni pomislili da ih možete koristiti kod kuće sve do sada.

Postoji veliki broj prednosti u korišćenju ove vrste materijala, a kako su eko – prijateljski, podovi od reciklirane gume mogu biti idealna rešenja za vas.

Karakteristike poda od gume

Podovi od gume su izuzetno dugotrajni i pogodni za visoko saobraćajne zone u predsobljima. Laki su  za održavanje i odbijaju kako mrlje, tako i prljavštinu. Savršeni su izbor sobe za igranje, dnevne sobe i akustične sobe iimajuċi u vidu da je guma izuzetno dobar materijal za upijanje zvuka. Šta može biti bolje za igraonicu nego pod koji se ne kliza? Opciju poda od gume sa teksturom odličan je izbor za ovakve prostore.

Postavite mekoću pod nogama

Parket je uvek siguran izbor, kao i bilo koja vrsta masivnog drvenog poda. Beli, sivkasti ili svetlih nijansi, parketi su posebno rafinirani, ali se takođe, mogu i odabrati boje parketa koje odgovaraju ostatku prostorije.

Pod od smole može biti izuzetno udoban i primenjen u modernoj prostoriji ili atmosferi potkrovlja. Tepisi pružaju pravi osećaj udobnosti, ali zahtevaju viši nivo održavanja. Međutim, ako se odlučite tepih, možete vaš oseċaj za dekor naglasiti udruživanjem nekoliko tepiha od vune ili čistog pamuka. Obratite pažnju da boju tepiha treba uskladiti sa podom.

Dizajn prostorija je svakako nešto što treba uzeti u obzir u početnim fazama sobnog dizajna. Bez odgovarajuće ravnoteže, soba može učiniti boravak u njoj neprijatnim i manje komfornim. Dobar dizajn odaje osećaje stabilnosti i zdravlja. Igrom kontrastima, izgled kuće postaje profesionalno dizajniran. Novi elementi se mešaju sa starim, čime se dobija na harmoničnosti i povezanosti čitavog prostora u jednu celinu.