BAUMIT & KEMA – izrada brzovezujućih estriha

KAO I ŠTO JE BAUMIT LIDER U EVROPI U PROIZVODNJI FASADNIH SISTEMA, ISTO TAKO JE I LIDER U PROIZVODNJI ESTRIHA U AUSTRIJI. BAUMIT & KEMA NUDE PALETU PROIZVODA ZA KOMPLETNA SISTEMSKA REŠENJA ESTRIHA I SVIH VRSTA PODOVA.

Od izgradnje kuće sve do poslovnog prostora, pravilno ugrađeni estrih bitna je podloga za sva dalja unutrašnja uređenja. Baumit estrisi su fabrički zamešani i stoga, zbog ravnomernog kvaliteta proizvoda i homogene strukture, osiguravaju ravnomernu obradu, vezivanje i isušivanje, a samim tim sprečavaju nastajanje pukotina. Ova svojstva jasno razlikuje Baumit gotovi estrih od estriha zamešanih na gradilištu. Nezavisno da li se radi o novogradnji ili o sanacijama, rad sa Baumit estrisima je jednostavan, čime je garantovan pouzdan i siguran rezultat.

Baumit estrisi:

  • Jednostavni i lagani, za ručnu ili mašinsku ugradnju
  • Ujednačen i pouzdan kvalitet
  • Pogodni za podno grejanje bez dodataka

Sa velikim iskustvom u proizvodnji estriha, pored gotovo pripremljenih brzovezujućih estriha kao što je Baumit SpeedEstrich E 300SE1, cementni estrih klase EN 13813 CT-C30-F6-SE1, koji je pogodan za plivajuće, klizajuće i vezane estrihe, i čijom upotrebom je nakon 24 sata moguće izvoditi podopokrivačke radove, Baumit u svom proizvodnom programu od ove godine, ima i vezivo za izradu brzosušećih estriha, koje je prilagođeno našem tržištu, to je brzovezujuće vezivo za izradu estriha Baumit EstrichBinder Speed.

Baumit EstrichBinder Speed
Baumit EstrichBinder Speed
Baumit SpeedFaser Estrich
Baumit SpeedFaser Estrich

Svesni vremena u kome živimo i koliko je bitna brzina gradnje, Baumit je proizveo vezivo za estrihe sa kojim možete postaviti različite podne obloge u roku od 1-7 dana u zavisnosti od vrste obloge, čime je brzina naknadnih radova veoma ubrzana. Izvođenje sa brzovezujućim vezivom Baumit EstrichBinder Speed se ne razlikuje od izvođenja sa klasičnim cementom, dodaje se oko 200-250 kg veziva EstrichBinder Speed po m³ agregata, dodaje se količina vode od cca. 120-140l/m³ kako bi se dobila konzistencija vlažne zemlje (tačna količina vode zavisi od sadržaja vlage u agregatu) i vreme ugradnje je potpuno isto, ali je sušenje daleko brže. Čvrstoće na pritisak koje postiže ovako pripremljeni estrih su preko 25MPa, tako da ovakva podloga ispunjava sve potrebne zahteve i pogodna je za bilo koju podnu oblogu.

Estrih urađen sa brzovezujućim vezivom je prohodan nakon 12 sati, tako da ne usporava dinamiku izvođenja ostalih građevinskih radova čak i na zahtevnim gradilištima.

Sušenje zavisi od:

  • debljine sloja (vreme sušenja nije linerano i zavisi od debljine sloja)
  • količine dodate vode
  • vrste estriha
  • klimatskih uslova (npr. vlage u vazduhu, temperature, učestalosti provetravanja i sl.)

Estrih koji je izrađen sa brzovezujućim vezivom Baumit EstrichBinder Speed, normalno vezuje, ali se veoma brzo isušuje tako da posle 24h možete preko njega lepiti keramiku, nakon 3 dana možete zalepiti prirodni kamen, a nakon 7 dana možete postaviti parket, tepih ili vinil ploče, jer je tada vlaga već ispod 2,0% mereno CM metodom.

Gradite sigurno, brzo i pouzdano primenom Baumit estriha.

 

www.baumit.com  www.kema-on.net
BAUMIT Serbia d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.kema-on.net

Prethodni tekstTreća trka s bojama u Srbiji – Color RUNNING powered by Tikkurila
Sledeći tekstDa li su i koliko drveni podovi preporučljivi u vašem kupatilu?
Marka Baumit je danas prisutna u svesti građevinara i razvila se u jednu od najpoznatijih marki građevinskog materijala. Jasni ciljevi u poslovanju doveli su Baumit od pionira u građevinarstvu do broja 1 u Austriji i visoko pozicionirane marke u svakoj zemlji gde posluje. U Srbiji Baumit posluje od 2002. godine sa sedištem u Beogradu.