Akrilni završni sistem za izradu sportske obloge

Visokokvalitetan završni akrilni sistem koji je idealan za izradu spoljašnjih i unutrašnjih terena za rekreativne sportove naziva se adingfavorit. Može se koristiti kao dekorativni završni sloj za biciklističke i pešačke staze, trgove i sl.

Karakteristike završnog sistema

Adingfavorit ima odličnu adheziju, naročito na asfaltnoj podlozi. Otporan je na abraziju i UV zračenja. Dekorativnog je karaktera, budući da se izrađuje u različitim bojama i nijansama. Ne sadrži rastvarače, vodonepropustan je i nije toksičan. Lak je za održavanje, ekonomičan i jednostavan za izvođenje.

Konstrukcija podloge

Adingfavorit se može ugrađivati na asfaltne i betonske podloge. Povoljnija varijanta su asfaltne podloge jer se dobija velika površina bez dilatacionih i radnih spojnica, bolji niz deformacija usled temperaturnih razlika i sleganje poda u toku eksploatacije. Takođe, cena izrade je niža u odnosu na armirano – betonske podloge.

Površina na koju se nanosi završni akrilni sistem mora biti pod padom od min. 0.5 %, i odgovarajućeg odvođenja atmosferskih voda.
Ako je podloga namenjena za izradu sportskih terena, mora se voditi računa o pravcu pada u zavisnosti od normi  u određenom sportu. Dozvoljeno odstupanje od ravne površine je 2 mm / 2 m. Debljina podloge ne sme imati pukotine po površini, i potrebno ju je pravilno dimenzionisati.

Asfaltna podloga mora biti stara min. 14 dana. Betonska podloga treba da je stara min. 28 dana, hidorizolovana, sa postavljenom branom ispod konstrukcije, i sa završnoom obradom odrađenom četkama i drvenim gletaricama. Nikako se ne sme završna obrada raditi čeličnim gletaricama jer će se skinuti površinski sloj podloge. Takođe, ne smeju se koristiti zaštitni preparati za negu svežeg betona.

 

Održavanje

Adingfavorit podovi se najbolje čiste mašinama sa rotacionim mekim četkama i blagim rastvorima deterdženta u vodi. Ukoliko dođe do pojave mehaničkih oštećenja, potrebno ih je što pre sanirati, lokalno, kako se ne bi proširila.

Prethodni tekstMetalpoks d.o.o. – Profesionalizam, kvalitet i garancija
Sledeći tekstOplemenite Vaš prostor – U ponudi 12 vrsta dekinga