Učenici ove škole ne mogu da skrenu s pravog puta

U kijevskoj školi stranih jezika raznobojne linije po podu pokazuju pravac kretanja do učionica.

Kako je, kao i kod gotovo svake škole stranih jezika, akcenat na engleskom, bilo je logično da se inspiracija i za ovu kijevsku školu Underhub pronađe u Londonu. Arhitekta Emil Dervish je u svom projektu škole koristio atmosferu koja vlada u londonskom metrou kao i njegovu organizaciju kojom putnici lakše pronalaze svoj cilj.

Vinil pod - škola za strane jezike, KijevVinil pod - škola za strane jezike, Kijev

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raznobojne linije, koje u londonskom metrou prikazuju različita kretanja kroz grad, u školi Underhub putanja su po kojoj se đaci kreću kako bi stigli do željene učionice.

Svaka od učionica nosi naziv koji je dobila po nekoj od londonskih metro stanica. Tako vas crvena linija vodi do učionice sa nazivom Westminster, narandžasta do Piccadilly, žuta u učionicu Waterloo, a ostale u Paddington, Wimbledon, Victoria i Homerton, piše Contemporist.

Vinil pod - škola za strane jezike, Kijev
Vinil pod – škola za strane jezike, Kijev

Kada vas linija u određenoj boji dovede do željene učionice, ulazite u prostoriju u kojoj je čitav pod u boji koja vas je do nje vodila. Tako je pod Piccadily učinice u nadandžastom boji vinila baš kao i njena linija.

Vinil pod - škola za strane jezike, Kijev
Vinil pod – škola za strane jezike, Kijev

Osim učionica, u školi je organizovano i dosta međuprostora za slobodne aktivnosti i druženje.

U ovim prostorima mogu se uočiti još neki elementi preuzeti iz londonskog metroa, poput karakterističnih belih zidnih pločica ili policijske telefonske govornice.

Underhub-skola-straniih-jezika-01Underhub-skola-straniih-jezika-07Underhub-skola-straniih-jezika-10Underhub-skola-straniih-jezika-09

Izvor: www.gradnja.rs

Prethodni tekstBambus parket je već dobro poznat i na tržištu sve više tražen
Sledeći tekstKako održavati drvene podove vodom?