U petak svi u Novi Sad u ledenu šumu!

Neko će za vikend u Budimpeštu, neko na planinu, a neko će u goste u jedan od najlepših gradova u Srbiji, Novi Sad. Trudiću se, kao Novosađanka, da budem objektivna u domenu u kojem mi ogromna ljubav prema ovom gradu dozvoljava i reći da stvarno imamo čime da se pohvalimo ove zime.

Ledena šuma u Novom Sadu
Ledena šuma u Novom Sadu

U toku je „Winter fest“ koji svaki dan nudi koncerte, razne sadržaje, kuvano vino i toplu čokoladu i stvarno čaroban ambijent, a sledeće nedelje ovaj grad ponudiće čaroliju koju, barem po najavama, vredi posetiti. Dakle, 16. decembra 2016. godine, sledećeg petka, u srcu Novog Sada, u Dunavskom parku, uz veličanstven program, biće zvanično otvorena prva zimska manifestacija – Ledena Šuma.

Ledena šuma 3
Ledena šuma 3

Ona predstavlja spoj kulture i sporta, razonode i izazova, spoj generacija. Svakodnevni kulturno-umetničko-zabavni program biće upotpunjen veličanstvenim klizalištem koje će po prvi put biti viđeno u našoj zemlji. Puna dva meseca ova manifestacija biće centar zimskih prazničnih dešavanja i pružiće novosađanima i svim dobrodošlim posetiocima nesvakidašnji užitak u rekreativnom klizanju i kulturno-umetničkom programu.
1.200 m2 ledene površine, klizanje na zatvorenom klizalištu i uživanje u čaroliji parka na ledenoj stazi koja okružuje jezero, daju potpuno novu dimenziju ovom zimskom sportu. Klizači ali i oni koji nisu vični ovoj disciplini, uživaće u prelepom ambijentu Dunavskog parka koji će biti otvoren i prohodan za sve one koji požele da zavire u ovu bajku. Ulaz u park se neće naplaćivati dok će ulaz na ledenu površinu biti tarifiran po povoljnoj ceni. U prepodnevnoj smeni namenjenoj isključivo deci, klizanje će biti besplatno uz stručni nadzor instruktora klizanja. Na natkrivenoj, popločanoj platformi uz sam rub klizališta posetioci svih generacija uživaće u svakodnevnim nastupima muzičkih sastava, DJ-eva, pozorišnih trupa i animatora a moćiće da uzmu učešće i u kreativnim i edukativnim radionicama. U najlepšoj saletli, svim ljubiteljima klasične muzike predstaviće se novosadski virtuozi. Dakle, trebalo bi, mi novosađani svakako to očekujemo, da se osećate kao u Beču ili Pragu, samo za manje novca i uz ljude čiji jezik razumete, ljudi koji vole svakog ko dođe, ljubazni su i kulturni i sa vama će podeliti svoj deo raja. Mirisi zimskih delikatesa i savršeni ručni radovi naših sugrađana privućiće veliki broj posetilaca u Dunavski park i oživeti ovu zimi usnulu oazu.
Uz podršku grada Novog Sada, kompanije Soko Štark i drugih privatnih sektora, zima u Novom Sadu će ove godine dobiti potpuno novo značenje.

Ledena šuma 4
Ledena šuma 4

Organizacija manifestacije Ledena Šuma pod okriljem je Udruženja Kvart Medija koje iza sebe ima niz realizovanih projekata čiji je cilj bio edukacija gađana kao i vraćanje zaboravljenih kulturno-umetničkih sadržaja ciljnim grupama. Kvart medija je prepoznala festivalski potencijal grada Novog Sada i u zimskim danima i na taj način upotpunila turističku i manifestacijsku ponudu grada tokom cele godine.

Dobrodošli u Novi Sad! Sledeći vikend neka baš naš grad bude vaša destinacija iz snova. Čekamo vas!

Prethodni tekstArhitekte čitaju časopis “PODOVI” i prate portal podovi.org
Sledeći tekstPosetili smo CERSAIE 2016 – #malo je novo VELIKO