Naslovna Tepisi Tepih utkan vašim uspomenama – krpare

Tepih utkan vašim uspomenama – krpare

0
Krpara u vašem domu

Tepih je jedan od neophodnih i nezamenljivih elemenata u enterijeru svakog doma. U osvrtu  kroz istoriju, funkcija tepiha uvek je bila zaštitna, kako zbog niskih temperatura i prašine, tako i estetska, dekorativna ili umetnička, sa ciljem ulepšavanja prostora u kojem provodimo najviše vremena.

Definicija tepiha

Tepih se može definisati kao predstava forme vizuelnog izražavanja. Pored toga, kvalitetan i bogato dekorisan tepih danas je stvar prestiža i krasi i oslikava bogatstvo i moć vlasnika ovih podnih umetničkih dela.

Ponekad se stara odeća toliko iznosi, da ju je sramota darovati nekome, a opet, šteta ju je i baciti. Mnogi poseduju hrpe odeće sa kojom ne mogu izaći na. Rešenje je vrlo jednostavno i kretivno – sakupite stare odevne predmete i odnesite ih da se od njih napravi krpara. Ukoliko sakupite što veću količinu odeće, dobijate veću krparu. Ovom brilijantnom  idejom i procesom, stara odeća dobija potpuno novu vrednost.

Krpare predstavljaju ne samo prošlost već i sadašnjost i budućnost. Naročito su popularne poslednjih godina u enterijerima. Potrebno je osmisliti motiv i pronaći pravu osobu koja će vašu ideju sprovesti u delo.

Krpara na zidu

Proizvodnjom krpara bave se različita udruženja i pojedinci koji traže način da se umetnički izraze. Krpare jesu umetnost.

Sam process proizvodnje krpare je krajnje zanimljiv, a naročito, ukoliko učestvujete u dizajnu i prilikom sečenja krpica. Krpare možete upotrebiti u svim stilovima i to ne samo kao alternative tepihu već i kao prekrivač, za sofu ili tapiseriju na zidu. Postoje razlčiti primeri načina izrade krpara kao i dekoracije istima u vašem prostoru. Da bi ste dobili ideju kako krpare mogu da izgledaju pogledajte galeriju slika udruženja Carpets of Life, iz Maroka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here