Tepih utkan vašim uspomenama – krpare

Tepih je jedan od neophodnih i nezamenljivih elemenata u enterijeru svakog doma. U osvrtu  kroz istoriju, funkcija tepiha uvek je bila zaštitna, kako zbog niskih temperatura i prašine, tako i estetska, dekorativna ili umetnička, sa ciljem ulepšavanja prostora u kojem provodimo najviše vremena.

Definicija tepiha

Tepih se može definisati kao predstava forme vizuelnog izražavanja. Pored toga, kvalitetan i bogato dekorisan tepih danas je stvar prestiža i krasi i oslikava bogatstvo i moć vlasnika ovih podnih umetničkih dela.

Ponekad se stara odeća toliko iznosi, da ju je sramota darovati nekome, a opet, šteta ju je i baciti. Mnogi poseduju hrpe odeće sa kojom ne mogu izaći na. Rešenje je vrlo jednostavno i kretivno – sakupite stare odevne predmete i odnesite ih da se od njih napravi krpara. Ukoliko sakupite što veću količinu odeće, dobijate veću krparu. Ovom brilijantnom  idejom i procesom, stara odeća dobija potpuno novu vrednost.

Krpare predstavljaju ne samo prošlost već i sadašnjost i budućnost. Naročito su popularne poslednjih godina u enterijerima. Potrebno je osmisliti motiv i pronaći pravu osobu koja će vašu ideju sprovesti u delo.

Proizvodnjom krpara bave se različita udruženja i pojedinci koji traže način da se umetnički izraze. Krpare jesu umetnost.

Sam process proizvodnje krpare je krajnje zanimljiv, a naročito, ukoliko učestvujete u dizajnu i prilikom sečenja krpica. Krpare možete upotrebiti u svim stilovima i to ne samo kao alternative tepihu već i kao prekrivač, za sofu ili tapiseriju na zidu. Postoje razlčiti primeri načina izrade krpara kao i dekoracije istima u vašem prostoru. Da bi ste dobili ideju kako krpare mogu da izgledaju pogledajte galeriju slika udruženja Carpets of Life, iz Maroka.

Prethodni tekstUZIN. POD PRIPADA VAMA.
Sledeći tekstEarthship – upotreba gume i otpadnog materijala na kreativan način