Aqua Code: Fontane u Vašem domu

Darivanje osnovnog elementa prirode vašem okruženju predstavlja pun pogodak. Enterijer zahteva i podstiče kreativna rešenja i traganje za raznovrsnim vodenim elementima. Zato treba dobro razmisliti o mogućim oblicima, boji, materijalu i naravno vrsti vodenih elemenata. Preduzeće Aqua code je pravo mesto gde se možete obratiti ukoliko želite vaš prostor oplemeniti morskim akavarijumima, terarijumima, vodenim zidovima, fontanama, bazenima…

Kada je reč o eksterijeru mogu se izraditi mnogi različiti tipovi vodenih površina. U zatvorenom prostoru su sužene mogućnosti, uglavnom zbog ograničenog prostora i specifičnih uslova. Često znamo u težnji za savremenim opremanjem stana ili poslovnog prostora preterati sa korišćenjem hladnih materijala, Smatramo da je darivanje osnovnog elementa prirode vašem okruženju pun pogodak.

Enterijer zahteva i podstiče kreativna rešenja i traganje za raznovrsnim vodenim elementima. Zato treba dobro razmisliti o mogućim oblicima, boji, materijalu i naravno vrsti vodenih elemenata. Preduzeće Aqua code je pravo mesto gde se možete obratiti ukoliko želite vaš prostor oplemeniti morskim akavarijumima, terarijumima, vodenim zidovima, fontanama, bazenima…

Vodeni zidovi se mogu napraviti od kamena, drveta, gline ili od različitih vrsta metala. U Italiji, Španiji i Francuskoj koriste se uglavnom vodeni zidovi izrađeni od livenog betona koji se odlikuje velikom postojanošću. Ukoliko procenite da je vodeni zid najbolje rešenje za vaš enterijer treba izabrati najadekvatnije mesto na kojem će ovaj elemenat doći do punog izražaja. Treba voditi računa kako će vodeni zid izgledati okupan dnevnom svetlošću, nema sumnje da svetlucanje i žubor vode neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Fontane se mogu napraviti od raznih prirodnih materijala. Postoje različiti oblici fontana kod koji se voda može javiti u vidu mlazeva različitih oblika, u vidu penušavih gejzira, prelivnih zavesa, ili tankih mlazeva koji klize niz maštovito odrađene površine. Najbolje je da se konsultujete sa stručnjacima iz Aqua coda i oni će vam predložiti rešenja za koje i niste ni slitili da postoje.

Veštačka jezera u enterijeru takođe podrazumevaju konsultaciju stručnjaka, jer se velika pažnja mora usmeriti na njihovu konstrukciju, izolaciju površina, instalaciju za dovod i odvod vode i vrste i način osvetlenja. Sa veličinom jezera ne treba preterivati jer mala jezerca prirodnih oblika ostavljaju podjednako ostavljaju snažan utisak kao i ona veća.

Prethodni tekstPriprema i prajmerisanje podloge materijalima
Sledeći tekstCentrala: Ušteda energije – podno grejanje