UNICERA spaja kontinente – 28. UNICERA internacionalni sajam keramike

Najveći sajam građevinske industrije ugostio je profesionalce sektora od 23 – 27. februara

28. UNICERA internacionalni sajam keramike i sanitarija je ugostio 372 izlagača iz celog sveta, koji su predstavili najnovije trendove i tehnologije 237 različitih brendova.

UNICERA, najveći događaj u građevinskoj industriji, otvorena je u Tüyap centru u Istanbulu 23. februara. Svečano otvaranje su obavili visoki zvaničnici i predstavnici građevinskog sektora.

Unicera-2016-03

28. po redu UNICERA internacionalni sajam keramike i sanitarija spojio je 372 učesnika iz 13 zemalja uključujući Nemačku, Ameriku, Bugarsku, Kinu, Francusku, Indiju, Veliku Britaniju, Španiju, Iran, Italiju, Srbiju i Tursku u 11 hala i na preko 98.000 m² zatvorenog prostora za izlaganje. Sajam je priznat na globalnom nivou, što je dovelo do povećanja broja izlagača čak do 43% u odnosu na prošlu godinu.

Unicera-2016-02

Sajam je odigrao važnu ulogu u stvaranju novih mogućnosti za saradnju, poslovnih prilika i strategija na globalnom tržištu. Bilo je 61.673 domaćih posetilaca iz Turske kao i 6,618 posetilaca iz 107 drugih zemalja, posetioci iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Palestine, Francuske, Hrvatske, Irana, Kosova, Litvanije, Makedonije, Moldavije, Uzbekistana, Rusije, Srbije, Ukrajine, Jordana i Grčke, i na ovaj način, još jednom, UNICERA je dokazala svoj značaj kao centar industrije uprkos globalnoj ekonomskoj krizi.

Časopis “PODOVI” na sajmu UNICERA

Po prvi put ove godine časopis “Podovi” je imao svoj izložbeni prostor na ovoj Sajamskoj manifestaciji. “Podove” su dobili izlagači na ovoj manifestaciji koje su interesovali oglašivači i trendovi u našem časopisu. Nadamo se da će ovo pomoći u daljem poslovanju našim klijentima koji su zainteresovali Turske kompanije. Ovom prilikom je dogovoren nastup časopisa i sledeće godine.

CERAMICTECH:
Specijalan sektor najnovijih tehnologija

Kontinuirani rast iz godine u godinu, CERAMICTECH tehnologije za procesuiranje keramike, kao specijalan sektor UNICERA-e je bio veoma zapažen među izlagačima i posetiocima. Posetioci su imali priliku da iz prve ruke dobiju informacije o najnovijim tehnologijama iz sektora keramike, upotrebe ulaznih materijala, tehnikama obrade, mašinama…

Unicera-2016-05

Budući profesinalci se susreću sa ekspertima sadašnjice

Kao dodatak ekonomskim prilikama UNICERA je omogućila posetiocima, studentima arhitekture, enterijera, industrijskog dizajna, studentima keramike i staklarstva različitih univerziteta u Turskoj, priliku da se sastanu sa ekspertima iz ovih oblasti industrije.

Unicera-2016-04

Tehnologije, Arhitektura, Iskustva

Organizovana je konferencija od strane Tüyapa u saradnji sa nezavisnom asocijaciojom arhitekata Istanbula (İSMD), “Teknoloji, Mimarlık, Deneyimler”, na kojoj su učestvovali ISMD predsednik arhitekta Ertun Hızıroğlu i arhitekta Umut İyigün, a prisustvovali su studenti sa 20 univerziteta. Tema konferencije su bile najnovije tehnologije i trendovi u arhitekturi.

Keramika kao oblik umetnosti

„On Life“ prezentacija F. Figen Şekerci Sabuncuoğlu i izložba „Historical Water Vessels from the Ab-ı Hayat Collection“ održana je od strane Adell Water Fixtures naglasila je umetničku vrednost keramike.

Unicera-2016-06

Mladi dizajneri oblikuju našu budućnost

Mladi umetnici sa „18 Mart“ univerziteta, FMV Işık univerziteta i Anadolu univerziteta, prezentovali su svoje kreacije od keramike, i na taj način imali su priliku da se predstave profesionalcima iz struke. Keramičke zidne dekoracije, koje su dizajnirala deca i mladi sa poteškoćama u razvoju, prikazane su tokom prva dva dana sajma kao deo programa socijalne odgovornosti u okviru grupe Assistance to Children with Mental and Physical Disabilities Branch, fondacije bolnice Pırgiç Armenian, kako bi se promovisala socijalna inkluzija ove dece u sredinu.

Unicera-2016-logo

Prethodni tekstNIVELATORI ZA PLOČICE Tile Leveling System
Sledeći tekstKako da produžite životni vek vašeg dekinga?