Teme: ulje za parket

Prirodna novogodišnja jelka

Novogodišnje drvo, baš kao i svako drugo drvo, treba održavati

Novogodišnje drvo, Božićno drvo, Božićna jelka ili jednostavno samo jelka, ovih dana sa nekom posebnom pažnjom zauzima mesto u našim domovima. Složićete se da...

Ulje kao zaštita parketa

Uljenje je tradicionalni vid zaštite drvenih podnih obloga, prirodnim ekološkim materijalom, odnosno nanošenjem ulja biljnog porekla. Završni zaštitni sloj nije u vidu filma, već...
Magic oil 2k composing

Magic oil 2k composing

Magic oil 2k je proizvod bez premca. Parketari, i svi oni koji se bave drvetom veoma su zadovoljni Magic oil 2k, toliko da ga koriste u svakoj prilici i otkrivaju sve veću primenu na različitim nivoima upotrebe. Moderne ulje-vosak kombinacije su potpuno ekološke i naglašavaju predivan izgled drveta.
UNIHEM

Tepih u spavaćoj sobi na brodskom podu

Završne obrade parketa i njihovi efekti u prostoru

Kaže se da pakovanje ne čini proizvod, ali ga prodaje. Tako i završna obrada parketa možda ne čini njegovu suštinu, ali predstavlja njegov vidljivi deo koji nesumnjivo oblikuje enterijer u koji se polaže. Naravno, završna obrada se može promeniti posle izvesnog vremena, baš kao i efekat koji izaziva u prostoru. Često se zaboravlja da pod predstavlja ne samo prvu vizuelnu komunikaciju nakon ulaska u prostor, nego i taktilnu, što je kod nekih obrada veoma važno.

Parket

Savetujemo: Čišćenje i održavanje drvenih podova

Mrlje od kafe, crvenog vina ili kečapa obrišite odmah da ne bi ostavile trajne posledice. U slučaju da imate teškoće sa odstranjivanjem tvrdokornih mrlja posavetujte se sa prodavcem parketa. Vaš pod od drveta morate obavezno negovati i održavati na odgovarajući način. Za čišćenje nečistoća kao što je npr. pesak koristite usisivač koji ima mekanu četku, mekanu metlu ili krpu.

Pročitajte još :