Teme: staklo

Stakleni pod

Nova dimenzija u prostoru – Magija staklenog poda pod nogama

Staklo u enterijeru služi da otvara prostor i da briše granice, a da istovremeno čuva unutrašnjost izgrađenog. Ta transparentnost materijala možda je i najzanimljivija...
Mozaik u enterijeru kupatila

Drevni element u modernim domovima

Kao i u drevnim vremenima, i danas je mozaik ekskluzivan element za koji je potrebno izdvojiti izvesnu sumu novca. Zašto je ovo baš tako? Odgovor leži u činjenici da je tehnika postavljanja mozaika veoma zahtevna a ni materijal nije baš jeftin. Danas, doduše, postoje već napravljene mozaik ploče od keramike, porcelana, stakla i drugih materijala koje se ugrađuju kao i keramičke pločice a imaju izgled mozaika kada se postave. 

Stakleni podovi u enterijeru

Luksuzni sjaj staklenog poda

Stakleni podovi su vrlo efektno i atraktivno rešenje u modernim enterijerima ali i eksterijerima. Ovi podovi daju prostoru notu modernog, jednostavnog, ail i luksuza. Stakleni podovi se najčešće koriste za pokrivanje dela poda, a ređe cele podne površine. Najčešće se prave od ojačanog stakla. Specijalne staklene ploče ili blokovi se najčešće koriste sa metalnim ramom. Koriste se kako u javnim tako i u privatnim objektima.

Staklo u arhitekturi

Staklo u arhitekturi i građevinarstvu

Stakleni pod zahteva preciznu montažu. Staklo je idealan materijal koji sprečava gubitak svetlosti u enterijeru. Održavanje može predstavljati problem s obzirom na osetljivost staklenih površina. Staklo se koristi i za gazišta stepenica u javnim prostorima. Uvek postoji opasnost od oštećenja ili loma tako da se izbegava korišćenje u visokofrekventnim prostorima.

Pročitajte još :