Naslovna Teme Karakteristike

Teme: karakteristike

Kako izabrati podnu oblogu

Kako izabrati podnu oblogu

Kada govorimo o podnim oblogama, podrazumevamo samo gornji završni sloj poda po kojime se kreće. Taj, završni izbor zavisi od mnogo zahteva koji su često složeni i nisu u saglasnosti jedni sa drugima, pa je potrebno praviti niz veštih kompromisa i dobro odlučivati o prioritetima kako bi se našlo najbolje rešenje.

 

Nema potrebe skidati stare sportske podloge

Modularni sportski podovi

Zbog svoje posebne konstrukcije sportske podloge imaju odlične performanse sa veoma visokim stepenom sigurnosti za sportiste uz primerne cene. Zbog toga su ove sportske podloge upotrebljive za školska igrališta i za takmičenja na najvišem nivou.

 

Ekološki materijali u vašem domu - ulaganje u zdravlje korisnika

Ekološki materijali u vašem domu – ulaganje u zdravlje korisnika

Pluta je među najzastupljenijim eco-friendly materijalima. Odličan je izbor iz brojnih razloga. Prirodna elastičnost plute načinila je ovaj materijal izuzetno prijatnim na dodir, što ga čini odličnim izborom kako u dnevnim, tako i u noćnim zonama. Mekoća poda je od naročitog značaja u dečijim sobama, kao i u prostorijama čija namena iziskuje duže stajanje.

 

MARKET PARKET kuhinja

Ekološki vodotporni laminatni podovi

Najnovije tehnologije u preradi drveta omogućile su proizvodnju laminatnih podova koji svojim izgledom i na dodir nisu nimalo drugačiji od masivnog drveta ili prirodnog kamena. Ekološki su, vodootporni, izrazito laki za montažu i održavanje.

 

Podovi u bolnicama

Sofisticirana rešenja podova za zdravstvene ustanove

Infrastruktura u bolnicama, fabrikama lekova i svim zdravstvenim ustanovama podvrgnuta je vrlo specifičnim i različitim opterećenjima kao ni jedan drugi prostor te ne postoje objekti sa većim zahtevima za podne obloge kao što je to u zdravstvenim ustanovama od teško opterećenih glavnih ulaza preko hodnika, ambulanti, operacionih sala, do soba intezivne nege,te ovi podovi moraju posedovati različite karakteristike kako bi zadovoljili posebne zahteve. Sa podnim sistemima o kojima ćemo pisati u ovom broju časopisa „Podovi“ ovi zahtevi mogu biti zadovoljeni u potpunosti.

Pod u hali u kojoj se vežba ili takmiči je najbitniji deo čitavog sportskog objekta

O čemu treba voditi računa pri odabiru poda u sportskim halama?

Sportski podovi moraju biti projektovani tako da trpe veća opterećenja, što zbog povećanog broja i dinamičnijih aktivnosti ljudi, tako i zbog opreme koja služi za vežbanje a i za održavanje. U zavisnosti od tipa sporta, različite su i karakteristike opterećenja koje se prenose na tlo. Praktično je nemoguće naći podlogu koja je adekvatna za sve tipove sportova u zatvorenom. Nužan je mudar kompromis između bezbednosti, učinka i operativnih faktora.

Poliuretanski podovi su samorazlivajući elastični podovi

Poliuretanski podovi


U prostorima gde je higijena od najveće važnosti i gde je sredina svakodnevno agresivnija, od presudnog su značaja karakteristike poda. Jer podovi, više od bilo kojih drugih površina, trpe opterećenja, habanja, prljanja, agresivne supstance sredstava za higijenu...Srećom, tehnologija izrade brzo napreduje i materijali za podove se menjaju. Nove tehnologije otvaraju mogućnosti i za visoke estetske iskaze pa se industrijski podovi često uvuku i u naše domove. Poliuretanski podovi su samorazlivajući elastični podovi. Otporni su na kiseline, alkale, ulja i masti. 

Predstavljen katalog za dizajnere i arhitekte

Predstavljen katalog za arhitekte i dizajnere

Domaći i međunarodni standardi, norme, pravila i propisi su sve stroži u svim oblastima ljudskih aktivnosti. Građevinska industija okrenuta je tome da bude jedna od onih koja poštuje sve njih. To je prirodno - zahtevi za zgrade prate celokupnu brigu o bezbednosti i ekologiji.

Milan Dević

Beograđanin napravio ciglu koja pliva na vodi

U Srbiji se već dve godine proizvode građevinske ploče i blokovi koji beskonačno plutaju po vodi i ne gore u požaru više od tri sata, a pritom imaju do dva i po puta bolje termičke karakteristike od uslova koji su propisani za ovo klimatsko područje. Tvorac ovog izuma je Milan Dević (60) iz Beograda.

Izbor plocica

Kako izabrati odgovarajuće pločice

Pri kupovini je važno da obratite pažnju na tehničke karakteristike keramike što zavisi od njihove buduće namene. Atestirani proizvodi renomiranih proizvođača daju sigurnost da ćete za svoj novac dobiti adekvatnu keramiku koja će dugo vremena ukrašavati prostor. Sve tehničke karakteristike (otpornost na mraz, klizanje i hemikalije, procenat upijanja vlage, debljina i dimenzije, tvrdoća, vizuelna ujednačenost) su svrstane u klase od prve do treće

Pročitajte još :