Teme: karakteristike

Enterijer stana / foto: Pexels from pixabay

Koji su nosači za TV najbolji?

Kada dođe trenutak da završite uređenje svog životnog ili radnog prostora, tek onda nastupa problem oko nekih detalja. Obično u takvim slučajevima televizijski prijemnik,...
Tepisi u trendu

Kako izabrati podnu oblogu?

Kada govorimo o podnim oblogama, podrazumevamo samo gornji završni sloj poda po kojime se kreće. Taj, završni izbor zavisi od mnogo zahteva koji su često složeni i nisu u saglasnosti jedni sa drugima, pa je potrebno praviti niz veštih kompromisa i dobro odlučivati o prioritetima kako bi se našlo najbolje rešenje.

 

Nema potrebe skidati stare sportske podloge

Modularni sportski podovi

Zbog svoje posebne konstrukcije sportske podloge imaju odlične performanse sa veoma visokim stepenom sigurnosti za sportiste uz primerne cene. Zbog toga su ove sportske podloge upotrebljive za školska igrališta i za takmičenja na najvišem nivou.

 

Enterijer trpezarije sa dnevnom sobom

Ekološki materijali u vašem domu – ulaganje u zdravlje korisnika

Pluta je među najzastupljenijim eco-friendly materijalima. Odličan je izbor iz brojnih razloga. Prirodna elastičnost plute načinila je ovaj materijal izuzetno prijatnim na dodir, što ga čini odličnim izborom kako u dnevnim, tako i u noćnim zonama. Mekoća poda je od naročitog značaja u dečijim sobama, kao i u prostorijama čija namena iziskuje duže stajanje.

 

MARKET PARKET kuhinja

Ekološki vodotporni laminatni podovi

Najnovije tehnologije u preradi drveta omogućile su proizvodnju laminatnih podova koji svojim izgledom i na dodir nisu nimalo drugačiji od masivnog drveta ili prirodnog kamena. Ekološki su, vodootporni, izrazito laki za montažu i održavanje.

 

Podovi u bolnicama

Sofisticirana rešenja podova za zdravstvene ustanove

Infrastruktura u bolnicama, fabrikama lekova i svim zdravstvenim ustanovama podvrgnuta je vrlo specifičnim i različitim opterećenjima kao ni jedan drugi prostor te ne postoje objekti sa većim zahtevima za podne obloge kao što je to u zdravstvenim ustanovama od teško opterećenih glavnih ulaza preko hodnika, ambulanti, operacionih sala, do soba intezivne nege,te ovi podovi moraju posedovati različite karakteristike kako bi zadovoljili posebne zahteve. Sa podnim sistemima o kojima ćemo pisati u ovom broju časopisa „Podovi“ ovi zahtevi mogu biti zadovoljeni u potpunosti.

Pod u hali u kojoj se vežba ili takmiči je najbitniji deo čitavog sportskog objekta

O čemu treba voditi računa pri odabiru poda u sportskim halama?

Sportski podovi moraju biti projektovani tako da trpe veća opterećenja, što zbog povećanog broja i dinamičnijih aktivnosti ljudi, tako i zbog opreme koja služi za vežbanje a i za održavanje. U zavisnosti od tipa sporta, različite su i karakteristike opterećenja koje se prenose na tlo. Praktično je nemoguće naći podlogu koja je adekvatna za sve tipove sportova u zatvorenom. Nužan je mudar kompromis između bezbednosti, učinka i operativnih faktora.

Pročitajte još :