Teme: Euroselecta

igralište

Bezbedna igra naše dece

Bezbednost dece na dečjim igralištima je apsolutni prioritet. Sa druge strane, igrališta služe da na njima deca razvijaju svoje fizičko-motoričke sposobnosti, orijentaciju u prostoru, da se penju, prevrću, ljuljaju, skaču. Pred graditelje dečjih igrališta postavlja se delikatan zadatak: kako pomiriti ove dve suprotnosti? Kako napraviti igralište na kojem su deca bezbedna, a nisu previše sputana? Da razbijaju strah, a da ne razbijaju glave.

Linoleum podovi

Podne obloge od linoleuma

Zbog nepoznavanja materijala u osnovi, podne obloge od linoleuma često se i nepravedno svrstavaju u istu grupu sa vinil oblogama. Te dve vrste poda samo su vizuelno slične. PVC je potpuno sintetički materijal proizveden u hemijskoj industriji, dok je linoleum u potpunosti prirodan materijal. Sve komponente koje ulaze u sastav linoleuma obnovljive su prirodne sirovine. Može se slobodno reći: dokle god sunce sija i kiša pada, moći će se proizvoditi linoleum.

Linoleum podovi

Euroselecta: PVC podne obloge

Ova vrsta podnih obloga od sintetičkog polimera polivinilhlorida nalazi veoma široku primenu u javnim i komercijalnim prostorijama, a sve više i u oblasti stanovanja. Razlozi za to su pre svega praktične prirode, mada velika paleta dekora i težnja da se izgledom ovaj proizvod maksimalno približi izgledu prirodnih materijala (drvo, kamen, metal, staklo), čini PVC privlačnim materijalom i u pogledu dizajnerskih mogućnosti.

Pročitajte još :