Teme: efikasnost

Svetski dan energetske efikasnost - dodela priznanja

Obeležen svetski dan energetske efikasnosti

Centralno-evropski forum za razvoj - CEDEF u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije i pod pokroviteljstvom kompanije Ceresit, 5. marta 2012. godine, na Svetski dan energetske efikasnosti organizovao je ceremoniju proglašenja pobednika i dodelio CERESIT nagradu najboljem novinarskom prilogu na temu “Izolacija u zgradarstvu i energetska efikasnost”.

CEDEF stručna konferencija

Primenjena savremena tehnološka rešenja

Centralno-evropski forum za razvoj CEDEF pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije i Privrednom komorom Srbije, 8. februara 2012. godine u Beogradu, organizovao je strucnu konferenciju na temu: „Energetska efikasnost i obnovljiva energija u Jugoistočnoj Evropi – Primenjena savremena tehnoloska rešenja“.

Verica Kalanović otvara Samit

Prvi Samit energetskih menadžera Srbije

Centralno evropski forum za razvoj – CEDEF je 14. decembra 2011 u Vršcu organizovao Prvi Samit energetskih menadžera, uz institucionalnu podršku Vlade Republike Srbije, a u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost RS, Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine, opštinom Vršac, kompanijama Global Intercontinental Utilities BGD, Henkel Ceresit, WüRZ Energy GmbH, Vaillant, Volksbankom i brojnim energetskim menadžerima.

Gustavo Navarro, country manager kompanije Holcim daje izjavu za medije

Alternativna goriva u industriji

Centralno-evropski forum za razvoj – CEDEF, pod pokroviteljstvom Ministarstva infrastrukture i energetike, a u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije, Gradom Paraćinom, kompanijom Holcim, Global Intercontinental Utilities BGD doo i Volksbankom organizovao je konferenciju ''Alternativna goriva u industriji'', 28. novembra 2011. u Paraćinu.

Učesnici na panel diskusiji

Izolacija u zgradarstvu i energetska efikasnost

Centralno-evropski forum za razvoj – CEDEF u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije i kompanijom Henkel održao je jos jednu edukativnu panel diskusiju za medije na temu: ''Izolacija u zgradarstvu i energetska efikasnost''
70% izgubljene energije ''odlazi'' kroz spoljne zidove i prozore, a za svaki uloženi evro u izolaciju vraća se 7,5 evra

Beogradski sajam građevine 2011

SEEBBE Pomeramo granice

Činjenica da je potrošnja energije u zgradarstvu viša od 40% ukupne potrošnje energije u Srbiji, gde najviše energije odlazi na grejanje, pa hlađenje i električne uređaje u domaćinstvima, uticala je da se i ove godine, koja je proglašena godinom energetske efikasnosti, za centralnu temu pratećeg stručnog programa proglasi: "Energetska efikasnost u zgradarstvu“

Energetska efikasnost

Pasoš energetske efikasnosti

Srbija je 2010. proglašena za najveću rasipnicu energije u Evropi. Stanovnici Srbije troše više od 40% energije od prosečnog stanovnika u Evropi. Priključivši se svetskim i evropskim akcijama za uštedu energije, Vlada Republike Srbije proglasila je 2011. godinu za Godinu energetske efikasnosti.

Pročitajte još :