Baumit Serbia d.o.o.

  1. Poslovni adresar
  2. »
  3. Industrijski podovi
  4. » Baumit Serbia d.o.o.
Adresa:
25K Smederevski put, Beograd 11030
Kontakt informacije
Telefon: +381 11 347 5079
Web sajt:
ID kompanije: 104626374
Opis firme:

Prodajnu marku Baumit čine dva koncerna u privatnom vlasništvu, Wietersdorfer Gruppe i Schmid Industrieholding, s tradicijom dužom od 115 godina.

Tradicija

Godine 1988. su dva austrijska vodeća regionalna proizvođača građevinskog materijala sklopila ugovor o saradnji sa ciljem zajedničke prodaje proizvoda robne marke Baumit, koje bi odlikovao visok kvalitet i jednostavnost obrade.

Od pionira građevinskog materijala do visoko pozicionirane marke

Marka Baumit je danas prisutna u svesti građevinara i razvila se u jednu od najpoznatijih marki građevinskog materijala. Jasni ciljevi u poslovanju doveli su Baumit od pionira u građevinarstvu do broja 1 u Austriji i visoko pozicionirane marke u svakoj zemlji gde posluje. U Srbiji Baumit posluje od 2002. godine sa sedištem u Beogradu. Preduzeće je u 100%-tnom vlasništvu Wietersdorfer Baustoffe Beteiligungs GmbH sa upravom u Klagenfurtu. Početkom 2006. godine Baumit u Srbiji započinje i prizvodnju u vlastitoj fabrici u Aranđelovcu,gde se proizvodi deo proizvodnog programa.

Baumit – model uspeha u vremenima globalizacije: 30 zemalja u 20 godina

Pokretač ove jedinstvene saradnje je od početka uporno nastojanje oba preduzeća proširenje marke Baumit izvan granica Austrije. Od nastanka Evropske unije i pristupanja Austrije uniji, Baumit više ne poznaje granice. Proširenje Evropske unije dodatno i znatno povećava prilike i mogućnosti. Baumit je trenutno svojim proizvodnim odnosno trgovinskim filijalama zastupljen u ne manje od 28 zemalja srednje, južne i istočne Evrope. U protekle tri godine Baumit je na ovim prostorima investirao u tri proizvodna pogona. U BIH u Rakovici, u Sloveniji u Sežani i u Srbiji u Aranđelovcu. Iz ovih fabrika materijali, takođe, stižu i na srpsko tržište. Ovim poslovnim potezom postigao se cilj približiti materijale što više komitentu, skratiti rok isporuke i omogućiti dostupnost svih materijala iz našeg prodajnog asortimana. Ciljevi u daljem poslovanju i razvoju Baumita na ovim prostorima su dostići visinu kao u Austriji, dakle postati broj 1 u svetu građevinskih materiala.

Ključne reči i linkovi ka web sajtu
Ključna reč 1:
Ključna reč 2:
Social
Facebook:

Pošalji upit firmiPretraži u radijusu od 0 kilometara