Naslovna Kamen mermer granit

Završeni asfalterski radovi kroz Grdeličku klisuru

Mirjana Makarin PlavšićKamen mermer granit---10 aprila, 2019

Kompanija Koridori Srbije završila je sve asfalterske radove na auto-putu kroz Grdeličku klisuru, a do kraja ovog meseca se može očekivati završetak svih radova na ovoj zahtevnoj trasi auto-puta, izjavio je direktor sektora za izgradnju Koridora Aleksandar Senić, a prenosi Tanjug. On je u svom izlaganju dodao i da ostaje da se završi galerija na kosini 2 i opremanje tunela i da će s tim trasa novog auto-puta biti spremna za puštanje u saobraćaj.

Senić je, takođe, objasnio da je auto-put kroz Grdeličku klisuru možda najzahtevniji građevinski poduhvat u ovom veku u Srbiji, podsetivši da je ona duga 26,3 kilometara, sa 33 mostovske konstrukcije, devet velikih potpornih konstrukcija i na desetine malih, a obuhvata i regulaciju reke u dužini većoj od četiri kilometra. Podsećamo, na ovom auto-putu su petlje Predejane i Vladičin han, i dva velika tunela, od kojih je Manajle trenutno najduži u Srbiji.

Na poslednjem razgovoru sa izvođačima, 1. aprila ove godine, Senić je dobio informaciju da će od 20. aprila galerija biti spremna za puštanje u saobraćaj. Osim galerije, biće urađeno i elektro-mašinsko opremanje tunela, a obećanje izvođača radova je da će celokupno opremanje tunela biti završeno do kraja aprila. Kada radovi budu završeni sledi testiranje opreme i ona će biti spremna za saobraćaj.

Inženjer iz kompanije Trace, Danijel Maljenović ,koji radi trasu dugu pet kilometara od tunela Predejane do Caričine doline, rekao je da je asfaltiranje završeno poslednjeg dana marta i da se rade završni radovi na saniranju kosine i potpornog zida M2.
Maljenović je dodao da trenutno radi na završnim radovima, obeležavanju horizontalne signalizacije i postavljanju elastoodbojne ograde, tako da se sredinom meseca očekuje da će radovi biti završeni, i da će do kraja meseca trasa biti predata investitoru.

Izvor: Tanjug

Prethodni tekstEklektični tepisi na nedelji Dizajna u Milanu
Sledeći tekstReč urednika: Interakcija & Tim