Usvojena izmena zakona o izgradnji i planiranju.

Vlada Srbije usvojila je krajem prošle sedmice Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji koji će, kako je saopšteno, imati uticaj na brže i efikasnije pripreme za izgradnju auto-puteva i modernizaciju pruga, za šta je iz novog investicionog fonda izdvojeno više od 5 mlrd EUR.

U saopštenju same Vlade navodi se da će predložene izmene omogućiti rešavanje imovinsko-pravnih odnosa koji se odnose na proces eksproprijacije, a koji su, kako je navedeno, „dugotrajan problem“ koji Srbija ima, a tiče se puteva i pruga.

– Na taj način će biti omogućeno brže izdavanje građevinske dozvole, ne narušavajući prava vlasnika nepokretnosti koja su predmet eksproprijacije – piše u saopštenju.

Takođe se navodi da novi investicioni ciklus obuhvata izgradnju auto-puta Preljina – Požega, Moravskog koridora (auto-put Pojate-Preljina), auto-puta Beograd – Sarajevo, auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, kao i izgradnju brze pruge Beograd – Budimpešta, rekonstrukciju pruge Niš – Dimitrovgrad.

Izvor: beta

Prethodni tekstDan Sava Re Grupe obeležen je održavanjem prve SAVA OSIGURANJE PORODIČNE TRKE
Sledeći tekstEklektični tepisi na nedelji Dizajna u Milanu