U junu 2019. počeće izmeštanje Savskog mosta

Uklanjanje tramvajskog mosta počinje u junu sledeće godine, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. „Mora da se završi postavljanje šina na Mostu na Adi, kako bi ostala tramvajska veza između novog i starog dela grada. Kada se 31. maja završi postavljanje šina na Mostu na Adi 1. juna će početi uklanjanje starog Savskog mosta i izgradnja novog.

Kako je rekao, stari Savski most će onda biti postavljen na mestu između Novog Beograda i Ade Ciganlije. „Tako ćemo obezbediti vezu ta dva dela pešačko-biciklističkom stazom“, zaključio je Goran Vesić.

Govoreći o radovima u Karađorđevoj, Vesić je rekao da će rekonstrukcija početi u septembru ali da je pre toga moralo da bude urađeno mnogo toga. „Morali smo da ukinemo kamionski saobraćaj kroz grad, železniči saobraćaj je već prestao tuda da funkcioniše i do kraja godine će biti uklonjene šine i to već rasterećuje ulicu. Kada to budemo završili, kada se i šine uklone, moći ćemo da pristupimo rekonstrukciji Karađorđeve. Ona će biti rađena u dve faze. Prva faza koja počinje u septembru je od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave i to plaća Grad Beograd. Istovremeno ćemo raditi Karađorđevu i Savski kej od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave. Drugi deo rekonstrukcije od Brankovog mosta ali sa druge strane, biće urađen o trošku investitora Beograda na vodi, kao i fasade u tom delu ulice. Biće rekonstruisan i hotel Bristol, istovremeno u novembru, najkasnije u decembru će početi rekonstrukcija Savskog trga. Nakon rekonstrukcije saobraćaj će ići po obodima i trebalo bi da taj posao bude završen do sredine sledeće godine. To će biti novi centralni gradski trg na kome će biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji“, precizirao je Vesić.

Kako je naveo, zgrada železničke stanice će postati muzej, a na mestu gde su sada peroni radiće se umetnička galerija. „Do kraja godine paraleno sa Savskom počeće izgradnja centalnog parka. Istovremeno sa rekonstrukcijom Savskog trga preduzeće Beograd na vodi će rekonstruisati Savsku ulicu. Bulevar Vudro Vilsona biće pušten i vozači će imati paralelnu vezu tokom rekonstrukcije Savske. Sa rekonstrukcijom Kneza Miloša krećemo na jesen sledeće godine kako bismo prvo završili Savsku, Savski trg, da pustimo Bulevar Vudro Vilsona kako bi saobraćaj mogao da se izmesti. Na proleće sledeće godine će početi rekonstrukcija ulica Cara Dušana, Džordža Vašingtona, 27. marta“, naveo je zamenik gradonačelnika.

Izvor: b92.info

Prethodni tekst„KREATIVNA KONEKCIJA“ – NOVA GLAVNA TEMA SAJMA DOMOTEX 2019
Sledeći tekstTapete u kupatilu? Zašto da ne!