Naslovna Vesti

Tarkett – najbolji izvoznik

Tarkett SEEVesti---24 juna, 2016
Tarkett najbolji izvoznik

Najbolji izvoznik u 2011. godini je kompanija „Tarkett“, iz Bačke Palanke, koja je na strana tržišta od početka godine već plasirala proizvode u vrednosti većoj od 100 miliona evra.

Vlada Srbije veoma je zainteresovana da podrži sve izvoznike i to je deo novog modela razvoja privrede koji je započet pre nekoliko godina – izjavio je Mirko Cvetković, premijer Srbije, na svečanosti povodom nagrade koju dodeljuje SIEPA.
Premijer je istakao da statistički podaci pokazuju da izvoz Srbije u poslednje dve-tri godine ima značajan rast, a samo za deset meseci ove godine porastao je 25 odsto u odnosu na isti period lane.

Tarkett najbolji izvoznikCvetković je napomenuo i da je Srbija ove godine dostigla istorijski najveći stepen pokrivenosti uvoza izvozom u poslednjih 15 do 20 godina.

Pored „Tarketta“, koji svoje glavne proizvode podne obloge od vinila i višeslojne parkete plasira na tržište regiona, ali i Rusije, Belorusije, Ukrajine, Švedske i Poljske, nagradu za najboljeg izvoznika u kategoriji malih i srednjih preduzeća dobila je „Fabrika specijalne opreme Goša“, iz Simićeva, koja celokupnu proizvodnju auto mešalica za beton izvozi na tržišta Nemačke, SAD, Brazila, Belgije i Indije.

Nagradu za najbolji izvozni proizvod ove godine dobila je kompanija „Medika sistems end prodakts“, za svoj proizvod koji je potpuno projektovan i proizveden u Srbiji.

Posebno priznanje u kategoriji malih i srednjih preduzeća dobila je kompnija „Eleks komerc“ iz Beograda.

www.tarkett.rsTarkett SEE
Industrijska zona bb, 21400 Bačka Palanka
T. +381 21 7557 649
F. +381 21 7557 637
E. info.trade@tarkett.com
W. www.tarkett.rs

izvor: Novosti

Prethodni tekst3M Nomad™ profesionalni sistem otirača
Sledeći tekstPrvi Samit energetskih menadžera Srbije