Tepisi Sistemi otirača

Sistemi otirača

Sistemi otirača u objektima

Zaštitu objekata od nečistoca , prašine i vode

Još uvek postoji problem shvatanja potencijalnih korisnika da je pitanje pravilnog odabira sistema otirača za objekat manje bitan od recimo projektovanja podnih obloga .Ove dve stvari su itekako u uzajamno posledičnoj vezi.

Potreba za efikasnom zaštitom od nečistoća i vode sa obuće kao i njihovo zadžavanje na ulasku u objekat su prisutni vekovima. Instaliranjem efikasnog sistema otirača moguće je zaustaviti i do 90% prljavštine i vlage na ulazu u zgradu. Kao rezultat toga, to može uštedeti i do 65% troškova neophodnih za čišćenje poda.

Otirači ispred ulaza u objekatSistemi otirača

Uloga sistema otirača je tokom vremena ostala ista – sprečiti prljavštinu u vidu grube ili fine prašine i vlagu nastalu tokom kišnih i zimskih dana da nađje svoje mesto u objektima različitih vrsti i namene. Time smo velikog protivnika našeg budžeta onemogućili da stvori niz kolateralnih posledica u vidu :
– težeg odstranjivanja iz samog objekta i prostora
– povećanje budžeta za kupovinu sredstava za održavanje
– omogućavanja razvoja mikroorganizama i virusa koji štete našem zdravlju
– bezbednost korisnika u smislu zaštite od povreda jer je proklizavanje na vlažnom podu uzrok hiljada povreda svake godine uključuje lom kostij , patnje i finansijski gubitak za
pojedince, kompanije i društvo u celini
– skraćenja životnog veka podnih obloga i opreme implementirane u objekat
– čini izgled enterijera prljavim i neprivlačnim

Još uvek postoji problem shvatanja potencijalnih korisnika da je pitanje pravilnog odabira sistema otirača za objekat manje bitan od recimo projektovanja podnih obloga .Ove dve stvari su itekako u uzajamno posledičnoj vezi.
Kompanija Forbo Flooring putem svojih partnera u Srbiji intezivno radi na edukaciji stručhin lica i potencijalnih korisnika u ovom segmentu. Oni su ponudili tržištu sistem profesionalnih otirača pod brendovima Coral i Nyway, poštujući iskustvo, tehničku ekspertizu, široki asortiman i estetiku osluškujući potrebe različitih tržišta.

Otirači u objektu

Ovaj sistem otirača je poznat po svom kvalitetu i dugovečnosti i odabiraju se sa poverenjem od strane arhitekata, dizajnera, menadžera i izvođača podnih obloga.

Nuway Tuftiguard je rigidna, dvostrana ultra teška i izdržljiva podna obloga – otirač, namenjen ulazima u oblastima kao što su tržni centri, aerodromi I terminali i mesta gde ima visokofrekventnog pešačkog saobraćaja.
Ovaj robustan projektovan ulazni sistem podova može da se isporučuje u otvorenim i zatvorenim konstrukcijama sa širokim spektrom različitih komponenti za struganja i brisanje nečistoće. Na njima se mogu prilagoditi logotipi, grafika i poruke.

Coral – Ulazni tekstilni podni sistemi je izuzetno svestrana kombinacija teksitlnih i vinilnih vlakana koji obezbeđuju drugi red odbrane od nečistoća i vlage. Obuhvata proizvode koji su dizajnirani za obavljanje specifičnih funkcija za čišćenje u skladu sa potrebama različitih lokacija. Svaka kolekcija je dizajnirana komplementarnim bojama za integrisane dizajn šeme.

Tekst i foto:
SGS doo ovlašćeni distributer
Forbo Flooring podnih obloga u Srbiji
www.sgskragujevac.rs

Zaštita objekata sistemima otirača

Prethodni tekstPovratak rustičnim podovima
Sledeći tekstSporting Flex sportske podloge