Počinje sa primenom novi metod za saniranje rupa na asfaltu

Oštećenje asfalta - putna infrastruktura

U „Beograd putu“ je u primeni nova metoda za saniranje udarnih rupa na ulicama, prenosi Tanjug. Kako su naveli u ovom preduzeću, ova metoda će omogućiti da se za jedan dan, umesto oko 30, sanira čak 130 rupa u gradu.

Naime, radi se o samougradivom tvrdolivenom asfaltu sa mikroarmaturom koji znatno ubrzava proces „krpljenja“ i to na tri do pet minuta po jednoj rupi.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je u vezi sa ovom temom, da će, zahvaljujući primeni nove metode, do 1. septembra biti saniramo oko 70 odsto udarnih rupa u 10 gradskih opština, a tokom tog meseca i sve preostale.

On je, takođe, napomenuo je i da u 10 gradskih opština ima oko 6.000 udarnih rupa, od čega je 4.200 na kolovozu, a ostale na šahtovima i slivnicima, koje se rešavaju na drugačiji način. Zamenik gradonačelnika srpske prestonice je rekao i da je nova metoda lični izum direktora „Beograd puta“ inženjera Ivana Tejića, koji je tom preduzeću omogućio da je besplatno koristi, kao i da ju je potvrdio Institut za puteve.

Izvor: Tanjug

Prethodni tekstUputstvo za održavanje vode u bazenu
Sledeći tekstSkandinavski stil u salonima ENMON