Počinje izgradnja kampusa tehnološke kompanije NCR

tehnološki kampus kompanije NCR

Kamen temeljac za izgradnju tehnološkog kampusa u bloku 42 na Novom Beogradu biće položen od strane Rukovodstvo američke tehnološke kompanije NCR 14. maja ove godine.

To je za predstavnike medija, koji su obišli kompaniju NCR u Beogradu i bliže se upoznali s njenim radom, izjavio generalni direktor te kompanije za Srbiju Stefan Lazarević i dodao da su zaposleni svojim radom, talentom, ali i brzim učenjem i napredovanjem zaslužni za to što je Beograd izabran za izgradnju kampusa.

„NCR je počeo da posluje u Srbiji 2011. godine. Početni plan je bio da do danas zaposli 600 ljudi, međutim mi smo toliko zaposlenih imali već 2013, a danas kompanija zapošljava više od 3.100 ljudi. Zbog konstantnog rasta zaposlenih izgradnja kampusa došla je kao prirodni splet okolnosti“, dodao je Lazarević.

Prema njegovim rečima, Beograd će tako biti drugi grad na svetu u kojem će ta velika svetska kompanija sa dugom tradicijom poslovanja od 135 godina imati svoj kampus.

Kako je objasnio, kampus će biti veličine 40.000 kvadrata, od toga će prostor za NCR-ove kancelarije biti oko 30.000 kvadrata, a ostatak će činiti garažni prostor i prostor za restorane i prodavnice. U kampus će biti uloženo 90 miliona dolara. Prema rečima ovog zvaničnika kampus će uraditi po uzoru na onaj u Atlanti, te će se za izgradnju te zgrade koristiti tehnologija kakva do sada nije korišćena u Beogradu.

Zaposleni u NCR-u očekuju da će se u novu zgradu biti useljeni krajem 2020, a najkasnije početkom 2021. godine.

Prethodni tekstStepping Stone House – kuća koja stapa čoveka u prirodu
Sledeći tekstODVODI u KUHINJAMA i KUPATILIMA