Ove godine počinje premeštanje Starog savskog mosta

Premeštanje Starog savskog mosta počeće ove godine, a u planu je da 2021. konačno bude postavljen na novu lokaciju, u produžetku Ulice omladinskih brigada između blokova 70 i 70a, gde će povezati Novi Beograd i Adu Ciganliju.

Otvaranje buduće pešačke veze kao i novog mosta koji će, prema najavama, biti podignut na mestu Starog savskog planirano je za dve godine, kako bi se taj svečani trenutak poklopio sa useljavanjem Kule Beograd, rekao je za Politiku novi gradski urbanista Marko Stojčić.

Kako je objašnjeno, ponovno postavljanje Starog savskog mosta i novog na njegovom mestu trebalo bi da počne sledeće godine, a uslov za to je da se tramvajski saobraćaj iz Savskog amfiteatra prebaci na Most na Adi kada bude završena ugradnja šina na mostu sa pilonom. Taj posao, prema poslednjim najavama, treba da bude okončan u junu.

Lokacija u Bloku 70a, tačnije u produžetku Omladinskih brigada, odabrana je jer je tu dobra veza sa gradskim prevozom pošto je u blizini okretnica autobusa 67, 76 i 708, a inače baš na ovom potezu se trenutno nalaze i polazne stanice taksi čamaca koji su decenijama unazad prevozili Novobeograđane do Ade Ciganlije.

Prethodni tekstACO rešenje za dvorište i baštu
Sledeći tekstPolimer bitumenske trake