Otvorena fabrika za proizvodnju ekstrudiranog polistirena XPS

Otvorena fabrika za proizvodnju ekstrudiranog polistirena XPS

Slovenačka grupacija „Fragmat“ u svojoj novoj fabrici, koja se nalazi u mestu Podskrajnik u Sloveniji, započela je proizvodnju ekstrudiranog polistirena, Stirodura (XPS), a „Tim Izolirka“ kao deo grupacije „Fragmat“, ekskluzivno započinje distribuciju ovog proizvoda na tržištu Srbije.

XPS će dodatno upotpuniti širok asortiman proizvodnog asortimana, kako iz oblasti termoizolacija, tako i hidroizolacije, DEMIT fasada i ploča za podno grejanje, saopšteno je iz ove kompanije.

– U pitanju je najsavremenija oprema poznatog nemačkog dobavljača. Oprema koja omogućava proizvodnju ekstrudiranih ploča od polistirena, obrađujući sve četiri ivice i obe površine ploče. Isečen materijal se može ponovo upotrebiti jer postoji velika mogućnost reciklaže – navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, XPS ima veliku primenu u praksi. Najviše se koristi za: izolaciju ukopanih delova zgrada, ugradnju u podove kod prostorija sa velikim opterećenjem na pritisak, izolaciju ukopanih zidova, ravnih krovova i obrnutih ravnih krovova, ima veliku primenu u industriji (npr. izolacija zidova hladnjača, kamp prikoloca, kontejnera itd), a sa dodatnom obradom ploča (isecanje po meri, izrada žlebova za instalacije itd.) lako se mogu proizvesti namenski proizvodi.

Izvor: Ekapija

Prethodni tekstSajam u Bolonji ili očaravajući šmek Italije
Sledeći tekstProfesionalna ugradnja industrijskih podova
Kompanija Fragmat S d.o.o. je osnovana 1992. godine, a danas posluje u nekoliko zemalja u regionu, uključujući Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju. Njihov asortiman proizvoda uključuje razne vrste hidroizolacionih i termoizolacionih materijala, lepila za keramičke pločice, tečnih estriha, fasadnih ssistema, te mnogih drugih proizvoda namenjenih gradnji i obnovi objekata. Fragmat S d.o.o. je usmeren na proizvodnju i distribuciju visoko kvalitetnih proizvoda koji su prilagođeni specifičnim potrebama klijenata. Kompanija se može pohvaliti dugogodišnjim iskustvom, stručnošću i inovativnošću.