Nove mere za pomoć privredi

Država će za jul i avgust za preduzetnike i sve radnike mikro, malih i srednjih preduzeća isplatiti 60% od minimalca, odložićemo za još mesec dana plaćenje poreza i doprinosa i pokrećemo novi projekat „Moja prva plata“, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nove mere u cilju suzbijanja ekonomske krize koju je izazvala pandemija virusa korona.
Vučić je kazao i da je sa guvernerkom Jorgovankom Tabaković razgovarao o dodatnom moratorijumu na kredite pod određenim uslovima, kako za pojedince, tako i za preduzeća, bar za još dva meseca.

Ističe da država ima dovoljno sredstava da „sipa“, i to direktno, još novca privredi, kako bi osnažila domaću privredu, a naročito preduzetnike od frizera, obućara do proizvođača nameštaja.

Daćemo za dva meseca, za jul i avgust, po 60% od minimalca za sve njihove radnike. Tri meseca smo privredi isplatili pun minimalac, još dva meseca isplaćujemo po 60% – rekao je Vučić za RTS.

Kaže da će država odložiti najmanje još jedan mesec plaćanje poreza i doprinosa, iako će to, ističe, državu koštati 300 mil EUR.

Vučić je najavio da uskoro kreće projekat „Moja prva plata“, koji podrazumeva da će država devet meseci plaćati preduzetniku 20.000 dinara za zapošljavanje jednog srednjoškolca, a fakultetski obrazovanog 24.000 dinara.

Vučić ističe da je cilj da državane ne pređe nivo javnog duga 60 ili 61%od BDP-a i dodao da su ove mere donete tako da ne ugroze naš javni dug.

Izvor: Tanjug

Prethodni tekstKompanija ACO obezbedila sigurno odvodnjavanje na Trgu republike
Sledeći tekstDeking od termotretiranog drveta