Naslovna Vesti

Naredne godine planirana izgradnja nečega što smo dugo čekali

Mirjana Makarin PlavšićVesti---9 oktobra, 2019
Biciklistička staza

Izgradnja biciklističke staze Novi Sad – Beograd trebalo bi da počne naredne godine na radost svih onih koji su ovu vest sa nestrpljenjem čekali. Naime, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković naveo je da je ovo najveći projekat u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju bicklističke infrastrukture koji Sekretarijat za privredu i turizam radi zajedno sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

„Mislim da će već u februaru ili martu moći da se raspiše tender za gradnju i da počne izvođenje građevinskih radova“, rekao je Đoković i dodao: „To će biti dvosmerna staza punog profila, sa vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Namera nam je da je digitalizujemo sa wi-fi stanicama, punktovima za elektro bicikle i slične stvari, postavićemo razne senzore i očekujem da ćemo napraviti nešto zaista za ponos. To će ne samo dovesti do nove turističke tražnje, nego će povezati lokalne samouprave i omogućiti svakodnevnu komunikaciju i cirkulaciju ljudi i naravno dovesti do povećanja njihove bezbednosti“.

Prema njegovim rečima, izgradnja biciklističke staze nalazi se u nacrtu republičkog budžeta za narednu godinu, jer će izgradnju finansirati država.

Izvor: Dnevnik

Prethodni tekstModerna tehnologija u dodiru sa tradicionalnim materijalima
Sledeći tekstGradi se multifunkcionalni kompleks na obodu Vračara