Mihajlović: Do kraja godine rekonstrukcija Pančevačkog mosta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će do kraja godine biti rekonstruisan Pančevački most i da će ilegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti uklonjene.

Kako je Mihajlović rekla, „zajedničkim snagama“ resornog ministarstva, JP Putevi Srbije, JP Železnice Srbije i grada Beograda, taj most će biti uređen prvi put posle 10 godina.

Stari Pančevački most, arhiva
Stari Pančevački most, arhiva

– Uredićemo kolovoz, Železnice Srbije će zaštiti most od korozije, grad Beograd će ga osvetliti i do kraja godine Pančevački most će izgledati potpuno drugačije – istakla je ministarka.

Osim radova na samom mostu, ministarka je najavila i da će sve ilegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti izmeštene.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio se ministarki i njenom timu na pažnji koju ukazuju Pančevačkom mostu budući da je taj most, prema njegovim rečima, jedan od problema na koji se stanovnici Palilule najviše žale. – Građani su me svaki dan u opštini pitali kada će most biti rekontruisan, a jednako nam je drago što će se ukloniti i škljunkare – rekao je Jovičić.

On je naveo da je područje na kome se sada nalaze ilegalne šljunkare jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu „poput onih gde se gradi Beograd na vodi“. Prema Jovičićevim rečima, za pet ili 10 godina biće tu sagradjen „potpuno novi grad“.

Izvor: blic.rs

Prethodni tekstZavršen je i DOMOTEX 2018 uspešniji i posećeniji nego ikada
Sledeći tekstPopularno i moderno – Da li mogu podne pločice na zid?