Kod Ušća najavljene nove olakšice za vozače

Ušće, Beograd

U planu čelnika glavnog grada je da do kraja godine budu urađena projektna rešenja za tri nova kružna toka na Novom Beogradu. Ovo je za list Novosti rekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Kako je dodao, nalaziće se na tri raskrsnice kod Ušća.

Kako bi se ubrzao saobraćaj u tom delu grada i smanjile gužve, u nekom periodu bi se mogli izgraditi kružni tokovi sa četiri saobraćajne trake.

– Jedan kružni tok biće na uglu ulica Milentija Popovića sa Bulevarom Mihajla Pupina, drugi je na raskrsnici kod Ušća sa Bulevarom Mihajla Pupina i treći je planiran za raskrsnicu Bulevara Nikole Tesle prema Brankovom mostu – precizirao je Vesić.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika u ovom momentu je ovo samo ideja, a njena svrsishodnost biće potpuna tek kada se izgradi novi Savski most i tunel Dunavska – Savska padina.

– Sva tri kružna toka ulaziće na Zemunski put. Novi most takođe će imati četiri trake, ulaze u tunel i za pet minuta će vozači stizati na Pančevački most. Do kraja godine raspisujemo tender, tako da će do realizacije proći neki duži period – rekao je na kraju Vesić.

Izvor: Novosti

Prethodni tekstBiciklistička staza okružena drvećem
Sledeći tekstNiški Klinički centar koristi ACO Multiline i ACO XtraDrain kanale za odvodnjavanje