Kinezi pobedili, grade podzemnu garažu u Beogradu

BASF - MasterSeal M 689 - 100% POLIUREA SISTEMI

Kineske kompanije gradiće četiri podzemne garaže u Beogradu, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da bi gradnja garaže na Trgu mogla da počne u martu.

Stručni tim Grada Beograda ocenio je kao pozitivnu ponudu konzorcijuma društva „China Shandong International Economic & Tećnical Cooperation Co. Ltd.” i društva „China Transinfo Tećnology Co. Ltd.” za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje, održavanje i prenos četiri podzemne garaže na teritoriji Beograda.

Ocena je doneta nakon analize konkursne dokumentacije u postupku dodele koncesije.

Na osnovu zaključaka finansijskih i pravnih savetnika Grada Beograda ponuda je ocenjena kao „prihvatljiva, blagovremena, obavezujuća i važeća”, kako je i predviđeno Konkursnom dokumentacijom, saopštio je Beoinfo.

Ponuda će biti upućena Skupštini grada Beograda na razmatranje, a ako se odbornici saglase, potpisao bi se ugovor sa ponuđačem nakon čega bi i započela realizacija projekta.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da za izgradnju garaže na Studentskom trgu postoji građevinska dozvola i odobrenje za izgradnju.

BASF - MasterSeal M 689 - 100% POLIUREA SISTEMI
BASF – MasterSeal M 689 – 100% POLIUREA SISTEMI

„To znači da bi izgradnja ove garaže sa oko 700 parking mesta mogla da počne s prvim prolećnim danima u martu. Izgradnja garaže znači da počinje i uređenje Studentskog trga prema projektu Borisa Podreke, kao i pretvaranje Vasine ulice u pešačku zonu i ulicu kulture“, rekao je Vesić.

Projektuju se garaže u Fruškogorskoj na Kosančićevom vencu i na uglu Vlajkovićeve i Kosovske i trebalo bi da izgradnja ove dve garaže počne do kraja 2019. godine ili najkasnije s prolećem 2020. godine, dodao je Vesić. On je dodao da projektovanje garaže na Trgu republike počinje čim se završi studija za metro, kojom će tačno biti utvrđena trasa metroa na ovoj lokaciji. „Parking servis” je dobio nalog da počne s projektovanjem garaža u Skerlićevoj ulici iza Narodne biblioteke i ispod Beogradskog dramskog pozorišta i te dve garaže gradiće samostalno, poručio je Vesić.

Izvor: Tanjug

Prethodni tekstTim profesora sa FTN-a dobio prestižnu nagradu u Stokholmu
Sledeći tekstNAJDUŽI PREKOMORSKI MOST na svetu! (Video)