Kako estetski, trajno i sigurno položiti gotov parket?

UZIN Renoplan sistem 3

Pažljivo izabrane komponente Renoplan sistema 3 obezbediće besprekoran, trajan i savršen izgled gotovog parketa bez obzira da li je u daskama ili panelima. Sistemsko rešenje sadrži jednokomponentni poliuretanski brzosušeći predpremaz UZIN PE 414 Turbo, koji omogućava optimalno prijanjanje na različite upojne i neupojne podloge i posebno dvokomponentno poliuretansko epoksidno lepilo UZIN MK 94 Si. Renoplan sistem 3 namenjen je onima koji žele besprekoran i trajan izgled gotovog parketa.

Cementnu košuljicu najpre izbrusite rotacionom mašinom WOLFF, kako bi uklonili ostatke i nevezane delove. Površinu usisajte WOLFF usisivačem da odstranite prašinu i ostale nečistoće.

Nanesite tanak sloj brzovezujućeg predpremaza UZIN PE 414 Turbo najlonskim valjkom. Predpremaz mora očvrsnuti približno za 60-90 minuta, zavisno od tipa podloge i količine nanosa (potrošnja od 100 do 150 g/m2).

Ručnim električnim mikserom zamešajte dvokomponentno poliuretansko lepilo za parket UZIN MK 94 Si: komponentu A sa komponentom B! Pri radu koristite odgovarajuća zaštitna sredstva.

Lepak UZIN MK 94 Si ravnomerno nanesite na podlogu nazubljenom špahtlom B11. Budite pažljivi, nanesite onoliko lepka koliko možete za 60-90 minuta položiti parketa. Parket pažljivo položite u lepak i dobro pritisnite. Obratite pažnju, da parket po celoj površini bude u kontaktu sa lepkom.

Nakon 24 časa površina je prohodna. Konačno maksimalno opterećenje i čvrstoću lepak dostiže za 3-5 dana, zavisno od klimatskih uslova. Nakon 24 časa lako možemo ukloniti ostatke lepka sa površine parketa bez ostavljanja tragova i mrlja.

Prednosti za polagače

Sistemske komponente Renoplan pružaju polagačima višestruke prednosti.

Jednokomponentni poliuretanski brzosušeći predpremaz UZIN PE 414 Turbo služi za učvršćivanje i zatvaranje upojnih i neupojnih podloga sa povećanim ostatkom vlage. Veoma važno je da ne sadrži rastvarače i nema štetnog uticaja na ljude i prirodnu sredinu. Posebno dvokomponentno poliuretansko epoksidno lepilo UZIN MK 94 Si se uporebljava za lepljenje gotovog parketa. Zbog sporijeg očvršćavanja omogućuje dimenzionalno prilagođavanje i ravnomernost već nekoliko dana nakon polaganja. Prednosti lepka UZIN MK 94 Si nad drugim poliuretanskim lepkovima je veoma lako uklanjanje ostataka lepka, kao i dugo otvoreno vreme ugradnje.

Ovaj specijalni lepak preporučujemo za lepljenje gotovog parketa. Lepak je izuzetno bezbedan i neškodljiv za ljude i prirodnu sredinu.

UZIN UTZ Srbija d.o.o.
Bulevar Peka Dapčevića 43, 11010 Beograd
T: +381 11 3989 050
F: +381 11 3989 088
rs@uzin-utz.com
www.uzin.rs

Nedavne objave

  • Uncategorized

“Matematički most” u Kembridžu

U Kembridžu "Drveni most", poznatiji kao "Matematički", izaziva divljenje zbog načina na koji je konstruisan: ima oblik luka, a izgrađen…

3 days ago
  • Vesti

U Poljskoj uskoro geotermalna autobuska stanica sa anti-smog blokovima

Poljska uskoro dobija ekolšku autobusku stanicu koja ne samo da će vas oduševiti izgledom, već će se boriti i protiv…

4 days ago
  • Vesti

Fondacija Novak Đoković u saradnji sa kompanijom Tarkett –rekonstrukcija vrtića u Svilajncu

Kompanija Tarkett podržala je rekonstrukciju dečijeg vrtića u Svilajncu, koju finansira Fondacija Novak Đoković tako što je donirala vinil podne…

6 days ago
  • Vesti

Novi autoputevi u Srbiji krenuli sa naplatom putarine

Kako saznajemo iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" u periodu od jula do septembra je po novim putevima u Srbiji prošlo…

7 days ago
  • Vesti

Novi tunel Čortanovci na železničkoj pruzi Stara Pazova – Novi Sad

Kako saznajemo, tunel Čortanovci postaće deo novog železničkog koloseka od Stare Pazove do Novog Sada na pruzi Beograd-Budimpešta, na kojoj…

1 week ago
  • Vesti

Holanđani izgradili auto-put za bicikliste (Video)

U Holandiji postoji biciklistička staza koje bi se mogla nazvati auto-putem cestom za bicikliste, objavio je britanski Independent. Ova staze…

2 weeks ago