Kako estetski, trajno i sigurno položiti gotov parket?

UZIN Renoplan sistem 3

Pažljivo izabrane komponente Renoplan sistema 3 obezbediće besprekoran, trajan i savršen izgled gotovog parketa bez obzira da li je u daskama ili panelima. Sistemsko rešenje sadrži jednokomponentni poliuretanski brzosušeći predpremaz UZIN PE 414 Turbo, koji omogućava optimalno prijanjanje na različite upojne i neupojne podloge i posebno dvokomponentno poliuretansko epoksidno lepilo UZIN MK 94 Si. Renoplan sistem 3 namenjen je onima koji žele besprekoran i trajan izgled gotovog parketa.

Cementnu košuljicu najpre izbrusite rotacionom mašinom WOLFF, kako bi uklonili ostatke i nevezane delove. Površinu usisajte WOLFF usisivačem da odstranite prašinu i ostale nečistoće.

Nanesite tanak sloj brzovezujućeg predpremaza UZIN PE 414 Turbo najlonskim valjkom. Predpremaz mora očvrsnuti približno za 60-90 minuta, zavisno od tipa podloge i količine nanosa (potrošnja od 100 do 150 g/m2).

Ručnim električnim mikserom zamešajte dvokomponentno poliuretansko lepilo za parket UZIN MK 94 Si: komponentu A sa komponentom B! Pri radu koristite odgovarajuća zaštitna sredstva.

Lepak UZIN MK 94 Si ravnomerno nanesite na podlogu nazubljenom špahtlom B11. Budite pažljivi, nanesite onoliko lepka koliko možete za 60-90 minuta položiti parketa. Parket pažljivo položite u lepak i dobro pritisnite. Obratite pažnju, da parket po celoj površini bude u kontaktu sa lepkom.

Nakon 24 časa površina je prohodna. Konačno maksimalno opterećenje i čvrstoću lepak dostiže za 3-5 dana, zavisno od klimatskih uslova. Nakon 24 časa lako možemo ukloniti ostatke lepka sa površine parketa bez ostavljanja tragova i mrlja.

Prednosti za polagače

Sistemske komponente Renoplan pružaju polagačima višestruke prednosti.

Jednokomponentni poliuretanski brzosušeći predpremaz UZIN PE 414 Turbo služi za učvršćivanje i zatvaranje upojnih i neupojnih podloga sa povećanim ostatkom vlage. Veoma važno je da ne sadrži rastvarače i nema štetnog uticaja na ljude i prirodnu sredinu. Posebno dvokomponentno poliuretansko epoksidno lepilo UZIN MK 94 Si se uporebljava za lepljenje gotovog parketa. Zbog sporijeg očvršćavanja omogućuje dimenzionalno prilagođavanje i ravnomernost već nekoliko dana nakon polaganja. Prednosti lepka UZIN MK 94 Si nad drugim poliuretanskim lepkovima je veoma lako uklanjanje ostataka lepka, kao i dugo otvoreno vreme ugradnje.

Ovaj specijalni lepak preporučujemo za lepljenje gotovog parketa. Lepak je izuzetno bezbedan i neškodljiv za ljude i prirodnu sredinu.

UZIN UTZ Srbija d.o.o.
Bulevar Peka Dapčevića 43, 11010 Beograd
T: +381 11 3989 050
F: +381 11 3989 088
rs@uzin-utz.com
www.uzin.rs

Nedavne objave

Kompanija ACO doprinela autentičnosti Simine ulice

Nazvana prema Simi Nešiću, policajcu, prevodiocu i sudskom tumaču iz 19. veka čije ime se vezuje za sukob kod Čukur…

% dana ranije

Solarni paneli u službi napajanja auto-puta

Solarni paneli su nam svima, na globalnom nivou, dali mogućnosti koja ranije nisu bila ni zamisliva. Tako je i projekat…

% dana ranije

LG Electronics dobitnik rekordnog broja nagrada na sajmu CES 2020

Šestu godinu zaredom, LG OLED dobio je nagradu kao zvanično najbolji TV na sajmu CES LG Electronics (LG) osvojio je…

% dana ranije

ACO odao počast simbolu modernog Beograda

Kroz Karađorđevu ulicu je davne 1894. godine prvi put prošao jedan od simbola modernog Beograda, tramvaj na električni pogon. Kako…

% dana ranije

Vinilni podovi u stilu vodećih majstora

Houzz magazin je predstavio svoje istraživanje kuhinjskih trendova za 2020. i između ostalog otkrio da su vinilni podovi na trećem…

% dana ranije

Pametni grad nije naziv filma o budućnosti!

Pametni grad koji se napaja kiseonikom zvuči kao naziv nekog futurističkog filma. A nije. Naime, Toyota trenutno radi na pripremi…

% dana ranije