Kako će nas dočekati Vrnjačka Banja ovog leta?

Vrnjačka Banja

Činjenica je da letovanje na morskoj obali nije baš pametno rešenje ove godine, pa čak iako budu otvorene granice i plaže stavljene na raspolaganje turistima, zbog korona virusa savetuju nam da ostanemo u svojim matičnim državama. Tako će u Vrnjačkoj Banji, kao jednoj od destinacija za domaće turiste, nići će novi apartmani i stambeno-poslovna zgrada.

Prema urbanističkom planu za gradnju objekata apartmanskog tipa, čiji je investitor, kako mediji prenose, Stevica Damnjanović iz Beograda, na privatnom neizgrađenom zemljištu na Crkvenom brdu predviđena je gradnja apartmana u tri lamele koje se kaskadno pružaju niz parcelu površine 1.625 kvadrata. Gradnja je planirana u tri faze i obuhvatiće i 29 parking mesta, delom na parceli, a delom u objektima. Drugi planirani objekat, investitora Miroslava Ćirića iz Aleksandrovca, gradiće se na dve parcele koje se s jedne strane oslanjaju na Ulicu Velibora Markovića.

Reč je o stambeno-poslovnom objektu sa sopstvenim parkingom, dok je samo prizemlje nezavisna funkcionalna celina, isključivo namenjeno za poslovni prostor, sa garažom za sab-lift za potrebe stambenog dela. Spratne etaže objekta su namenjene kolektivnom stanovanju, a spratnost objekta je P+4+Pk.

U oba gore pomenuta objekta – i apartmanskom i stambeno-poslovnom, predviđene su standardne instalacije vodovoda, kanalizacije i elektroinstalacije, kao i centralno grejanje i etažno grejanje za svaku stambenu jedinicu elektrokotlovima male snage. Interesantno je da je za dobijanje tople sanitarne vode u stanovima predviđena je energija sunca.

Izvor:Ekapija

Prethodni tekstACO obezbedio BIM modele za veliki broj svoj proizvoda
Sledeći tekstMeđunarodni sajam građevinarstva SEEBBE pomeren za 24. jun 2020.