Kako će izgledati Bekamovo fudbalsko selo? (Video)

Građani Majamija prihvatili su kao podoban za njihov grad projekat Freedom Park and Soccer Village, vođen od strane proslavljene fudbalske zvezde.

Nakon nešto više od pet i po godina razvojnog plana sportskog kompleksa, koji uključuje stadion od 25.000 mesta, park i javne fudbalske objekte, projekat je dobio podršku javnosti. Međutim, još uvek slede pregovori sa gradskim zvaničnicima, koji bi trebalo da zvanično odobre izgradnju fudbalskog doma kluba Internacional de Futbol Miami, kojeg će formirati glavom i bradom Dejvid Bekam.

Projekat sportskog kompleksa osmislila je arhitektonska firma Arquitectonica i to na mestu nekadašnjeg kantri kluba, u blizini međunarodnog aerodroma, piše ArchDaily.

Osim izgradnje stadiona, projekat podrazumeva i formiranje parkovske površine na čak 23 hektara, kao i mnoštva komercijalnih objekata ali i hotela.

Park će se, prema predstavljenim renderima, prostirati istočnim delom lokacije, dok će se komercijalni prostori i restorani organizovati u centralnoj zoni, u neposrednoj blizini stadiona.

Vlasnici kluba gradu bi na godišnjem nivou plaćali zakup u iznosu od 4 do 5 miliona dolara, kao i sve gradske i državne poreze. Ukoliko pregovori u Majamiju prođu uspešno, otvaranje Freedom Park and Soccer Village predviđeno je za 2021. godinu.

Dejvid Bekam jedan je od najpoznatijih svetskih fudbalera. Penzionisao se 2013. godine kada je igrao za Pari Sen Žermen. Bekam je takođe bivši engleski reprezentativac, dvaput je bio nominovan za najboljeg fudbalera organizacije FIFA, a 2004. godine je bio najplaćeniji fudbaler na svetu.

Izvor: www.archdaily.com/ gradnja.rs

Prethodni tekstVišeslojni lakirani i nauljeni parketi – Artinjan Parket d.o.o.
Sledeći tekstANKETA: Na koji način vam je pomogao naš portal?