Naslovna Dizajn

Eklektični tepisi na nedelji Dizajna u Milanu

Mirjana Makarin PlavšićDizajn---8 aprila, 2019

Holandski dizajner Richard Hutten angažovao je devet vodećih dizajnera, arhitekata i umetnika iz Holandije, uključujući i sebe, da stvori eklektičnu kolekciju tepiha.

Freedom je kolekcija od devet tepiha proizvedenih za Carpet Signal, proizvođača koji proizvodi tepihe koristeći robotske mašine za tufting u Astenu u Holandiji.

Kolekcija ograničenog izdanja će biti predstavljena na nedelji dizajna u Milanu, koja počinje ove nedelje.

Foto: Thijs Wolzak
Carpet Signal, holandska kompanija/ Foto: Thijs Wolzak

„Pošto je Carpet Signal holandska kompanija, odlučili smo da napravimo prvu kolekciju sa holandskim dizajnerima“, objasnio je Hutten Dezeen-u.

„Ono što sam tražio bila je raznovrsna grupa kreativaca. Pitao sam ne samo dizajnere proizvoda, već i balansiranu grupu koja radi na različitim poljima, uključujući grafičkog dizajnera, arhitekata i umetnika.“

Hutten je izabrao kreativce iz niza disciplina, uključujući umetnika Joepa van Lieshouta, industrijskog dizajnera Sabine Marcelis i grafičkog dizajnera Irmu Boom.

Za lansiranje tepiha, svaki od ovih kreativaca i njihovih tepiha snimio je fotograf Thijs Volzak u svojim domovima ili studijima. Ove slike će biti prikazane u Milanu sa tepihom na Alcova-inom prostoru u bivšoj fabrici panetone na Via Popoli Uniti.

Foto: Thijs Wolzak
Foto: Thijs Wolzak

„Svi oni imaju snažnu viziju, i to je ono što sam tražio u ovoj kolekciji“, rekao je Hutten, objašnjavajući da je radio s velikim brojem kreativaca na prethodnim projektima.

„Brifing dizajnerima bio je jednostavan, složen: dizajnirajte tepih unutar granica proizvodnje, ali istovremeno pokušajte da pomerite granice mogućnosti. Cilj je bio da se napravi kolekcija koja pokazuje lični interes i fascinacija dizajnera, ”nastavio je.

Prevedeno sa stranice: dezeen.com

Prethodni tekstUsvojena izmena zakona o izgradnji i planiranju.
Sledeći tekstZavršeni asfalterski radovi kroz Grdeličku klisuru