Naslovna Vesti

Da li ste u obavezi prijaviti zamenu pločica?

Mirjana Makarin PlavšićVesti---16 septembra, 2016
Radovi poput krečenja

Miholjsko leto ne jenjava, pa će svi koji bi u zimu da uđu sa sveže okrečenim zidovima ili lepšim i novijim pločicama u kuhinji, moći da realizuju svoje namere. Svačim su nas plašili prethodne godine i puno se pričalo o zakonskoj regulativi koja prati renoviranje stambenog prostora. Evo na šta vas zakon obavezuje, odnosno ne obavezuje, čisto da biste se organizovali i zapušili usta komšinici kojoj sve smeta i preti vam komunalcima.

Renoviranje
Prijavljivanje radova u kući

Za radove poput krečenja ili menjanja pločica, novi zakon o stanovanju i održavanju zgrada od vlasnika stana ne zahteva nikakve dozvole.

Za investicione radove, odnosno adaptacije i sanacije koje uključuju rušenje zidova ili pregrađivanje potrebna je, međutim, takozvana mala građevinska dozvola koja zahteva nekoliko dokumenata i košta najmanje 50 evra.

Za radove u stanu ili na spoljnim delovima zgrade, vlasnik je dužan da obavesti upravnika zgrade ili profesionalnog upravnika ukoliko ga zgrada ima. Dozvola i odobrenje radova je obavezno, a ako radite nelegalno, pored komšije, može vas prijaviti i upravnik što nosi i posledice.

Piše: Mirjana Makarin Plavšić

Prethodni tekstMaterijal budućnosti – muskin koža?
Sledeći tekstI mi ćemo hodati po vodi