„Beograd na vodi“ dobija „brata“

Kako piše politika „Marera propertiz“, ruski investicioni fond, zainteresovan je za izgradnju poslovnog centra u Bloku 18, na levoj obali Save.

U pitanju je prostor koji se nalazi prekoputa „Beograda na vodi“

„U novobeogradskom Bloku posedujemo pola hektara i izuzetno smo zainteresovani za razvoj tog područja…To bi trebalo da bude novi deo prestonice sa više od 350.000 kvadrata u kojima bi bio smešten centar poslovnih zbivanja ovog dela Evrope“, rečeno je „Politici“ u „Marera propertizu“.

Očekivano, o ovom pitanju biće reči, prenosi list, kada u Srbiju stigne predsednik Rusije Vladimir Putin. U Gradskoj upravi rečeno je da bi Blok 18 na ovaj način postao dom za sve organe Vlade Srbiji i Skupštine Beograda sa sekretarijatima i Srbija bi bez utroška novca iz budžeta dobila najmodernije i najfunkcionalnije uslove za rad. Ako pregovori državnog vrha Srbije i Rusije o razvoju Bloka 18 urode plodom, „Marera“ bi možda već sledeće godine mogla da otvori gradilište, pod uslovom da želi da koristi ideje arhitekata koji su 2016. godine pobedili na anketnom urbanističko-arhitektonskom konkursu za područje na levoj obali Save. Ako ne bude želela da iskoristi postojeći projekat trebaće više vremena da započne sa gradnjom.

Prethodni tekstDOMOTEKS 2019 – Povezivanje trendova širom sveta
Sledeći tekstI Hong Kong bi da bude Dubai