Kompanija „BAUMIT“ otvara još jednu fabriku u Srbiji

Građevinska industrija je nosilac privrednog razvoja naše zemlje. Direktno ili indirektno u građevinarstvu radi više od 700.000 ljudi. Postoje pozitivni impulsi ubrzanog razvoja Srbije. Odnos stranih investitora je odličan. Pojačali su aktivnosti, što je dobar indikator, priča Melanija Pavlović, direktorka kompanije “Baumit”, najavljujući proširenje proizvodnih kapaciteta ove austrijske firme.

Foto: Predrag Mitić

Trenutno, kompanije iz ove alpske zemlje su među pet najvećih investitora u Srbiji. “Baumit” na tržištu Srbije prisutan je od 2002 godine. Proizvodnja u Aranđelovcu je počela 2006. godine. Naredne dve godine planiraju da prošire kapacitete, sa 40.000 tona na 120.000 tona proizvedenog materijala. – ”Do 2019. uložićemo devet miliona evra. Planirani rast i razvoj će inicirati proširenje kapaciteta i upošljavanje novih ljudi. Imamo petogodišnji plan, a on definiše na prvo mesto u Srbiji. To znači da povećan broj radnih mesta, veće prihode poslovanja naše firme i veliki izvozni potencijal”– objašnjava Melanija Pavlović, naglašavajući da je kod fasadnih sistema “Baumit” broj jedan i Austriji i Nemačkoj.

Foto: Predrag Mitić

Melanija Pavlović ukazuje da je za sve veći priliv investicije u Srbiju zaslužan predsednik Aleksandar Vučić, koji ima odlične odnose sa ministrom inostranih poslova Austrije Sebestijanom Kurcom. Kako kaže, austrijske firme znaju da ulažu novac u prijateljsku zemlju.

Prva dama “Baumita” ukazuje da je Vlada Srbije prepoznala značaj i ulogu građevinske industrije. Prethodnih godina pružila im je nesebičnu pomoć i podršku. – Vlada je prepoznala priliku i privukla strane investitore kako bi svoj kapital plasirala u našu zemlju i našu privredu. Dobra saradnja sa evropskom bankom za obnovu i razvoj traje godinama i zahvaljujući tome realizovani su mnogobrojni projekti. Nemačka banka “KFW” je uložila sredstva u obnovu fasada na školama u skladu sa normativima energetske efikasnosti. Pavlovićeva se osvrnula i na činjenicu da su strani investitori do nedavno bili nepoverljivi.

– U Srbiju su došli građevinski investitori, što je odlično za moju firmu, ali i za celokupnu privredu. I država mnogo radi obnovom fasada, javnih objekata, saobraćajnih koridora-zaključuje direktorka “Baumita”.

Melanija Pavlović generalni direktor BAUMIT SRBIJA
Melanija Pavlovic,generalni direktor BAUMIT SRBIJA
Foto: Predrag Mitić

“Baumit” je sinonim za tradiciju. Put do najuspešnijeg brenda građevinskih materijala dug je dva veka. Proizvodnja je počela 1810. godine,sa jednom peći za proizvodnju kreča. A 1988. godine spajanje dve austrijske kompanije, stvorena je marka “Baumit”, priča Melanija Pavlović, direktorka ove austrijske firme koja se bavi proizvodnjom fasada, maltera, hidroizolacija, lepkova za keramiku i epoksi podova.

Izvor: Večernje novosti (Piše: Milenko Kovačević)

Foto: Predrag Mitić

 

Prethodni tekstPodovi u tržnim centrima – Radost kupovine u prijatnom ambijentu
Sledeći tekst3D pečaki prelaz-umetničko delo koje će reći STANI!(Video)
Marka Baumit je danas prisutna u svesti građevinara i razvila se u jednu od najpoznatijih marki građevinskog materijala. Jasni ciljevi u poslovanju doveli su Baumit od pionira u građevinarstvu do broja 1 u Austriji i visoko pozicionirane marke u svakoj zemlji gde posluje. U Srbiji Baumit posluje od 2002. godine sa sedištem u Beogradu.