ATTOS KLIMA-grejni kablovi

… “and now something complete different” – GREJNI KABLOVI!!!

U prirodi čoveka je da teži ka boljem i da neprestalno unapređuje sebe i svoje okruženje. Pogledom kroz istoriju vidimo patente i rešenja koji definitivno uzročno-posledično dovode do promena, a bogami i napretka! Oni koji se sećaju kada se pojavio prvi “ Stojadin” na našim putevima … vauuu! Em juri, em linija, em grejač na zadnjem staklu, bre! A prekidač kod volana. Vozač može da ga uključi kad god poželi! Dobro, istina, neki su se pitali “šta će mi to, uzmem metlicu, opajem sneg i eto! Gotovo.” ili su jednostavno uvek pri sebi imali krpu za stakla (“jelenska kožica” se zvaše, beše … ?), ali to je bilo vreme kad smo se vozili po četvoro, petoro u autu … i uvek je neko bio zadužen za stakla. Jedino su oni aljkavi i lenji to radili rukavom ili šakom … Da, treba napomenuti i da su tada automobili stvarno jurili 80km/h. Jednostavno, toliko su mogli. Danas, je gotovo nezamislivo nemati grejače retrovizora, a i mali „ Smart“ bogami može da „gazi“ 120km/h … kako li onda idu drugi,veci … ?

E sad … kada nešto kupujemo, stvaramo, gradimo … treba da znamo šta želimo da postignemo, s tim da ne moramo sve da znamo lično, u detalje. Zato postoje stručna lica, koja (ako su stučna) će znati da nam ponude rešenja … „Želim da uredim kuću i okućnicu tako da svi imaju pun konfor, kako leti, tako i zimi“. Ovaj zahtev bi značio za projektanta da mora da prvo pretpostavi, a zatim da ponudi mnoge tehničke detalje koji će realizovati takav zahtev.

Između ostalog i grejne kablove koji će „umesto vas“ brinuti da nemate snega i leda i na prilaznim putevima, ispred garaže … da ne želite da imate problem snega i leda na krovovima i olucima, jer vam je jeftinije da investirate, nego kasnije da renovirate i menjate namestaj. Isto se odnosi na slavine i tekuću vodu van objekta u zimskom periodu. Ako ste prihvatili investiciju centralnog bojlera (solarni paneli, zelena energija i sl.), normalno je da ne želite da čekate toplu vodu pet minuta kada odvrnete slavinu na udaljenim lokacijama … projektant će vam predvideti grejače koji će samo u tom delu cevovoda održavati zadatu temperaturu i omogućavati željeni konfor.

Priča investicija u poslovne objekte je još rigoroznija! Pojektant MORA da zna da je faktor VREME BITAN deo u poslovanju! Nema se vremena u toku radnog vremena jednog logističkog centra za čišćenje snega kruga firme, prilaznih ili utovarnih rampi i sl. Ako se ima vremena za tako nešto onda treba proveriti postavljene ciljeve, kao i realizaciju, jer se ne bavimo svojim osnovnim poslom.

697-Grejni-kablovi-ce-vam-pomoci-oko-snega-na-krovu

Ako se bavimo poljoprivrednom proizvodnjom u plastenicima, zimski period je deo godine kada treba pomoći proizvodnju i obezbediti adekvatne uslove za barem solidne, ako ne vrhunske prinose, kao i plod kvaliteta koji će tržište da traži.

Industrijska postrojenja koja u svojim sklopovima imaju akumulacije ili transport putem cevovoda, a pogotovo ako su u pitanju materije koje su sklone smrzavanju ili imaju potrebu održavanja temperature ne mogu se zamisliti bez sistema električnih grejača za održavanje temperature!
Sve su ovo situacije i poslovi, gde vaš projektant MORA da zna da predvidi vašu potrebu, i da vam ponudi rešenja koja će vam omogućiti efikasnost, ekonomičnost i konačno – konfor. Zato ne morate VI sve ovo da znate, uputite vaše projektante i izvođače na NAS! Mi ćemo sa njima, zajedno naći adekvatno rešenje za vas!

Tehnološki napredak 20. i 21. veka je izuzetan, i teško ga je pratiti. Utliko, treba odabrati prava rešenja za prave probleme, a tu vam mogu pomoći samo specijalisti za određene oblasti. Odabirom pogrešnih rešenja stižemo do loših rezultata. Loši reultati su problem za opstanak posla!
Da, da vam ne zaboravim reći … „Stojadin“ sa početka priče je upravo jednu od poslednjih tehnoloških novina imao pomenuti grejač stakla. A prisetite se samo šta sve od sigurnosnih sustema i dugmića imate u svom autu. I, eto, danas famozni „stojadin“ sa početka priče više ne postoji. To je cena poslovnih poteza i poslovnih odluka.

697-Grejni-kablovi-i-mreza

Postavite sebi zadatke i ciljeve, i birajte za sebe najbolja rešenja!

Program koji radimo:
-grejni kablovi samoregulišući/promenljive snage, grejni kablovi za otapanje krovova i oluka, grejni kablovi i mreže za otapanje prilaznih rampi i staza, grejni kablovi i mreže za podno grejanje objekata, grejanje/dogrevanje sistema za recirkulaciju tople vode, grejanje podova u hladnjačama (zaštita od smrzavanja), grejni kablovi za frigomehaniku i klimatizaciju, resavanje buđi u objektima, grejači za otapanje na fotonaponskim panelima, grejanje i otapanje cevnih sistema, grejanje staklenih bašti i rasadnika, zaštita rasadnika od insekata, pojasni grejači sudova hemijske i prehrambene industrije, grejni kablovi specijalne namene EX izvedbe, detektori temperature i vlage, centralno upravljanje i programiranje i prateći program za montaže.

ATTOS KLIMA d.o.o
Temerinski put 26a, 21000 Novi Sad
+381 21 419 999
+381 21 419 900
atosklima@attos.rs
www.attos.rs

Prethodni tekstEfektni i interesantni podovi za dnevnu sobu
Sledeći tekstLignoluks-lakiranje parketa u sportskim dvoranama