Atrakcija – Nemački lego most

Most od lego kocki

Ukoliko se ikada zateknete u predgrađu Vupertala u regionu Rajna-Vestfalija u zapadnoj Nemačkoj, sigurno ćete zastati kada vidite most napravljen od šarenog skupa međusobno povezanih, džambo LEGO kocki.

Iako most izgleda autentično, odnosno baš kao da je napravljen od masivnih plastičnih igračaka, on je ustvari napravljen od betona, tako da možete biti sigurni da ne može pasti.

Lego most, Nemačka
Lego most od betona, Nemačka

Most Schvesterstraße je deo nekadašnje železničke pruge Vupertal koja je kasnije preuređena kao pešačka i javna biciklistička staza. Nakon što je godinama bio neupadljivi betonski nadvožnjak, grad Vupertal je zamolio uličnog umetnika Martina Heuvolda da revitalizuje donju stranu mosta 2011. godine.

Megx je, naime, bio inspirisan ljubavlju njegove dve ćerke prema LEGO kockama i zato je tražio dozvolu od LEGO grupe da svoju viziju pretvori u stvarnost. Nakon dobijanja odobrenja, umetnik i njegov tim proveli su nešto manje od 2 nedelje u oslikavanju 250m2 mosta koji je od tada obojen u crvenoj, žutoj, zelenoj i plavoj boji. Baš kao što su lego kocke koje toliko dugo volimo.

Izvor: My Modern Met

Prethodni tekstNovi stil linijske odvodnje!
Sledeći tekstGrad Beograd dobio šaht sa svojim grbom!